Marsilya'da tecride karşı yürüyüş

img
HABER MERKEZİ - Marsilya’da Kürtler ve dostları PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yürüyüş düzenledi. 
 
Fransa’nın Marsilya kentinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı yürüyüş düzenlendi. Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Canabiere Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, tecride karşı yürüdü.Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), Arin Mirkan Meclisi ve Tevgera Ciwanen Şoreşger’in (TCŞ) çağrısıyla halk alanlara aktı. Fransızca “Öcalan 23 aydır ağır tecritte”, “Kürt Halk Önderi Öcalan 24 yıldır fiziken tutsak”, “CPT ve AİHM derhal üzerine düşeni yapmalı” dövizleri taşındı.
 
AP TEMSİLCİLİĞİ’NE YÜRÜYÜŞ 
 
Canebiere’den Avrupa Parlamentosu Marsilya Temsilciliği'ne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte sık sık “Be Serok Jiyan Nabe”, “Llberte Pour Ocalan” sloganları atıldı. Yürüyüş sonrası yapılan mitingde kurumlar adına konuşmalar yapıldıCPT başta olmak üzere Avrupa devlet ve kurumlarının tecritteki rolüne işaret edilen açıklamada Öcalan’ın özgürlüğü için her türlü eylem yapacaklarına işaret edildi. 
 
EYLEMLERİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
 
Tecridin kaldırılması yönünde yapılan hiçbir başvuruya yanıt verilmediği gibi Avrupa’daki kurumların da hiçbir adım atmadığı ifade edilen açıklamada, “AİHM'nin bir kararına göre, bu hüküm Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal etmektedir. kararlar - Avrupa Konseyi'ni ve yetkili organlarını kendi görev ve sorumluluklarına bağlı kalmaya ve görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Uluslararası komploda yer alan tüm güçlere bir kez daha Kürt karşıtı politikalarını gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Tüm demokratik güçleri de Kürt lider Abdullah Öcalan'ın özgürlük mücadelesini güçlendirmeye çağırıyoruz” denildi.