Şili'de 40 bin hektar alan küle döndü

  • dünya
  • 21:28 4 Şubat 2023
  • |
img

HABER MERKEZİ - Şili'de süren orman yangınlarında şimdiye kadar 22 kişi yaşamını yitirirken, 40 bin hektardan fazla alan küle döndü.

Güney Amerika ülkesi Şili'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası orman yangınlarını da beraberinde getirdi. Şili'nin Nuble Biobio bölgeleri başta olmak üzere bir çok yerinde devam eden orman yangınları en az 22 kişinin ölümüne neden oldu.  Yangınlar nedeniyle ülkenin üç bölgesinde ilan edilen olağanüstü hal uzatılıldı.

PİLOT VE TEKNİSYEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Reuters'te yer alan habere göre devam eden yangın söndürme çalışmaları sırasında La Araucania’da düşen bir yangın söndürme helikopterinin pilotu ve teknisyeni hayatını kaybetti. Santa Juana kasabasında aralarında bir itfaiye erinin de bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti. Olağanüstü hal ilan edilmesiyle birlikte yangının devam ettiği bölgelere çalışmalara katkıda bulunmak üzere askeri birlikler de sevk edildi.

40 BİN HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Resmi verilere göre devam eden yangınlarda şu ana kadar 40 bin hektardan fazla alan küle döndü. Şili Ulusal Orman Dairesi, son olarak 231 yangından 151’nin kontrol altında olduğunu 80 yangınla mücadelenin sürdüğünü açıkladı.