Evin Cezaevi’ndeki tutuklulardan Xoy kenti için yardım çağrısı

  • dünya
  • 23:44 4 Şubat 2023
  • |
img

HABER MERKEZİ – Evin Cezaevi’nden bir grup tutuklu, depremden etkilenen Xoy halkına yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı. 

Rojhilat’ın Xoy kentinde 28 Ocak’ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İran rejiminin halka yardım etmediği, etmek isteyenleri de engellediği belirtildi.

EVİN CEZAEVİ’NDEN MEKTUP

Kendilerine “siyasi-ideolojik mahkumlar” diyen Evin Cezaevi’ndeki bir grup tutuklu, Xoy kentine destek için İran halkına çağrıda bulundu. Gönderdikleri mektupla, Xoy şehrinin durumunun iyi olmadığı ve depremin yarattığı tahribat anlatıldı. Xoy kentindeki halkın yüzde 50’den fazlasının arabalarda yattığı, 50 bin kişinin şehri terk ettiği ifade edilen çağrıda, “On binlerce insan herhangi bir devlet yardımı almadan sokaklarda yaşıyor. İnsanlar bir yandan çok sayıda deprem, aşırı soğuk ve ekmek, yiyecek, çadırsızlıktan etkilenirken, diğer yandan iç ve dış insani yardımları duvar örerek engelleyen ve onları dışlayan yönetimden etkileniyor” denildi.

HALK CEPHESİNİN GÜÇLENMESİ ÇAĞRISI

Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilenen çağrıda “Depremzedelerin içinde bulundukları olumsuz durumdan derin endişe duyduğumuzu ifade ediyoruz. Zorluklarda bir arada olmayı pek çok kez deneyimlemiş halkımızı, halk cephesinin güçlenmesine ve iktidarın iradesine teslim olmadıklarına tanık olmak için depremden etkilenen insanlara azami yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” denildi.

ÇAĞRIYI YAPAN TUTUKLULAR

Mektup gönderenlerin isimleri şöyle: “Cafer Ebrahimi, Tohid Amir Amini, Resul Badaghi, Cafer Penahi, Mohammad Habibi, Amir Salar Davoudi, Hossein Razzaq Doust, Hassan Saeedi, Mohammad Sharifi Moghadam, Reza Shahabi, Mostafa Abdi, Kazem Alinjad, Alireza Farshi Dizej Yekanli, Kivan Mehtadi, Akbar Naimi, Ali Nuri.”