Doğanın Çocukları: Deprem bölgesinde eko-kırım suçu işleniyor

img

İZMİR - Deprem bölgelerinde eko-kırım suçu işlendiğini söyleyen Doğanın Çocukları, "Doğayla barışık bir yaşam için birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Doğanın Çocukları, Mereş merkezli depremlerle birlikte doğaya yönelik eko-kırım suçlarına karşı yürüş yaptı. Alsancak Halkbank önünde bir araya gelen Doğanın Çocukları, ellerinde "Deprem yıkımı asbest ile sürüyor", "Çevreyi zehirleyen bakanlık istifa", "Rant hiç bir şey yaşam her şey", "Şirketler için değil, doğa için kararname" ve "Dayanışmayı değil, asbesti engelle" dövizleriyle Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne yürüyüş yaptı.

EKO KIRIM SUÇU

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Doğanın Çocukları üyesi Emir Saraçoğlu, katliam ve eko-kırım suçlarına karşı olduklarını belirterek, "Depremden sonra bugün Urfa'da yaşanan sel afetinin sonuçları ile birlikte bu konunun tek bir felaket anıyla sınırlı kalmadığını gördük. Doğayla barışık yaşam alanları talebini hep birlikte yükseltmeliyiz.

Yıkılan kentleri birer dolar tarlası gibi gören müteahhit akıllı iktidar yayınladığı 126 nolu kararname ile kentleri, sulak alanları hızlı bir şekilde imara açmayı, doğayı ve yıkımın yaşandığı şehirleri betona boğmak istiyor. Bunun yanında bilinçsizce yapılan enkaz kaldırmalarla birlikte oluşan silika ve asbest gibi maddelerin halk sağlığını ne ölçüde tehdit ettiğini biliyoruz" dedi.

DOĞA İLE BARIŞ

Depremde yalnız bırakılan halkın şimdi de asbetstel zehirletildiğini söyleyen Saraçoğlu, "Kanser olmak istemiyoruz. Ayrıca kaldırılan molozların Mileyha kuş cennetine, altınözüne dökülmesi, doganın tahribatına hız kazandırmış ve egemenlerin insan yaşamına düşman oldukları kadar doğaya da düşman olduklarını bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle daha büyük doğa tahribatlarına engel olalım. Yaşam zincirleri kuralım. Onurlu, güvenceli ve doğayla barışık bir yaşam için birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.