HDP’den işten çıkarılan işçilere destek ziyareti

img
İSTANBUL - HDP, işten çıkarılmalarına karşı eylem başlatan As Plastik işçilerine destek ziyaretinde bulundu. 
 
İstanbul Esenyurt’ta bulunan As Plastik fabrikasında sendikal hakları için Petrol, Kimya ve Lastik Sanayi İşçileri Sendikası'nda (Petrol-İş) örgütlenen işçiler, patronun "yetki itirazını" geri çekmesi ve baskıların son bulası talebiyle 1 Şubat’ta iş bırakmıştı. Eylem sonrası işçilerden 30'u, "Kod 46" gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler, bunun üzerine fabrika önünde eylem yapmaya başladı. Çeşitli çevrelerden işçilerin eylemlerine destek ziyaretleri sürüyor. 
 
HDP'DEN DESTEK
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve beraberindeki heyet, işçileri, direnişlerini sürdürdükleri fabrika önünde ziyaret etti. İşçiler, HDP heyetini alkışlarla karşıladı. Gülüm, sendikalaşmanın bir hak olduğuna işaret ederek, işten çıkarmaların hukuksuz olduğunu söyledi. Gülüm, “Sendikalaşma yasalarda var. Ama niye örgütlenince, sendikalaşınca işten atılıyoruz? O zaman yasaya niye yazıyorsunuz? Çok açık ki işveren, işçilerin örgütlenmesini istemiyor. Sendikalı olmasını istemiyor. Çünkü sendika demek işçilerin ezilmemesi, bir araya gelmek, birlikte duruş sergilemek, insanca yaşamanın koşullarını sağlamak demek. Tek tek olduğumuzda istedikleri zulmü yapıyorlar. Ama örgütlüysek istediklerini yapamıyorlar" diye konuştu. 
 
Gülüm, işverenlerin "yetki itirazı"na tepki göstererek, "İşçiyi oyalamak için bunu yapıyorlar. ‘Üç, beş yıl mahkemede sürünür. Bu arada belki birileri vazgeçer. Bende bu arada sendikanın yetkisini düşürmüş olurum’ diyorlar. Bütün dertleri budur. Ama buna sizin izin vermeyeceğinizi biliyorum. HDP olarak bütün ezilenlerin yanında olduğumuz gibi sizin de yanınızda olmaya devam edeceğiz. Mecliste, alanlarda, sokaklarda sizin direnişinizi tüm ülkeye duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.