Fransız siyasetçi Melenchon’dan Amed Newrozu’na mesaj

img

HABER MERKEZİ – Amed Newrozu’na videolu mesaj gönderen Fransız siyasetçi Jean-Luc Melenchon, “Dilerim, bu gelecek seçimler Türkiye halkı için olabildiğince karlı olur” dedi.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin eski cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon, Amed Newrozu’na videolu mesaj gönderdi.

Melenchon, “İşte Kürtlerin yeni yılı. Size içtenlikle mutlu bir yeni yıl diliyorum. Biz Fransızlar olarak, Kürtlerle toplumsal ve laik savaşta derinden bağlıyız. Bu yüzden bu yeni yıla girerken kalbimiz sizinle” dedi.

‘SEVGİMİZ HEPİNİZLE’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere yönelik baskı uyguladığını dile getiren Melenchon, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bunun bir yolu özelde HDP’ye karşı ve genel olarak Kürt direnişinin tüm liderlerine karşı oluyor. Korkunç bir deprem oldu, çok fazla ölüm ve yıkım var. Sevgimiz hepinizle. Bunca yıldır birlikte çalıştığımız, kişisel dostlarımız olan, sizlerle. Dilerim, bu gelecek seçimler Türkiye halkı için olabildiğince karlı olur. Yani umarım bu seçimler, manevralardan ve çok şüpheli araçlardan arındırılmış olur. Çünkü her seferinde sayın Erdoğan, Türkiye demokrasisine karşı bu tür araçları kullanıyor.

GERİCİ GÜCÜN UYGULADIĞI ŞİDDET

Kürtlerin demokrasi hakkı vardır. Demokrasi, insan topluluğunu barışçıl bir şekilde örgütlemek için en doğal şeydir. Türkiye’de çatışmalar mı var? Evet, çatışmayla başa çıkmak demokrasinin doğasında var. Ama oylama ve tartışmalarla bunları çözmek çok daha basit ve onurlu. Erdoğan’ın genel olarak Türkiye halkına karşı ve özel olarak da Kürtlere yönelik düzenli aralıklarla şiddete başvurması gibi gerici gücün uyguladığı kalıcı şiddete başvurmaktan daha akıllıca.Dostlarım, yeni yılınızı kutlarım. Yani her birinizin kendini bulacağı bir yıl olmasını dilerim. Umarım bu yıl, Türkiye’ye ve Kürt halkına faydalı olur.”