Uzman çavuşun serbest bırakılmasına tepki

img

COLEMÊRG - Yeşil Sol Parti Colemêrg vekilleri, 5 yaşındaki Erdem Aşkan’ın ölümüne sebep olan uzman çavuş A.K.P’nin serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Suçlu yine Kürt çocuğu oldu. Adaletiniz batsın!” dedi.

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a çarparak ölümüne neden olan  uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, kaza tespit tutanağında Aşkan “asli kusurlu” sayıldı. Uzman çavuşun serbest bırakılmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colemêrg milletvekilleri Vezir Parlak, Onur Düşünmez ve Öznur Bartın kaza tespit tutanağında çocuğun “asli kusurlu” sayılmasına ve uzman çavuşun serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Yeşil Sol Parti Colemêrg milletvekilleri, sanal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla karara tepki gösterdi.

PARLAK: CEZASIZLIK FAİLLERİ CESARETLENDİRİYOR 

Benzeri olayların sıklıkla yaşandığını hatırlatan Vezir Parlak, “Çocuklar dışarıdayken annelerimizin gönlü hiçbir zaman rahat olmadı ve her an çocuklarının başına bir şey gelme kaygısı nedeniyle evlerinde huzur içinde oturamadılar. Bu durum annelerimizde de geriye kalan çocuklarda da ağır bir travma yarattı. Bu tablo dahil Hakkâri'de halkımızın karşı karşıya kaldığı hukuksuzluğu gözler önüne sermeye yetiyor ve cezasızlık politikaları yeni cinayetleri işleme konusunda failleri de cesaretlendiriyor. Bu konuda gerekli cezai yaptırımların uygulanması ve kolluğun işledikleri suçların bundan böyle örtbas edilmemesi ve suç işleyen herkesin adalet gereği cezalandırılması gerekiyor. Bu konuda en büyük sorumluluk adalet bakanlığı ve Hakkari Valiliği'ndir. Hakkâri halkı bu suça karşı yargı kurumlarının gerekli adımları atmasını talep ediyor. Erdem Aşkan'ın failleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken kendisi Kürt olduğu için kusurlu bulunuyor” diye belirtti.

DÜŞÜNMEZ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Avukat Onur Düşünmez de “Önleyici tedbirler almayan, negatif yükümlülüklerini yerine getirmeyen devlet ve asgari trafik kurallarına dahi uymayan personelleri bir canımızı daha aldı. Cezasızlık zırhına gerekçe olarak bu sefer trafik kazası yazıldı. Etkili soruşturma yapılması için olayın takipçisi olacağız” dedi.

BARTIN: ADALETİNİZ BATSIN

Öznur Bartın ise şu ifadeleri kullandı: “Masum çocukların yüreği paramparça edilmiş annelerinin iki eli yakanızdadır. Kılıf uydurulan kaçıncı vahşet bu? Kürt çocuk suçlu bulundu! Hayattan koparanlar elini kolunu sallayarak salıverildi. Adaletiniz batsın.”