Mezopotamya İşçiler Derneği üyesine suikast

img
HABER MERKEZİ - Süleymaniye'de Mezopotamya İşçiler Derneği üyesi bir yurttaşa suikast düzenlendi. 
 
Federe Kurdistan Bölgesi'nde Kürt siyasetçi, aydın ve gazetecilerine dönük suikastlar sürüyor. Rojnews'in haberine göre; Süleymaniye'de Mezopotamya İşçiler Derneği üyesi bir kişiye suikast düzenlendi. Saldırıya uğrayan kişinin dernek üyesi İzmir doğumlu Hüseyin Arasan olduğu bildirildi. Arasan'ın vücuduna 3 kurşun isabet ettiği ve Süleymaniye’deki Şoreş Hastanesi’nde tedavi altında olduğu belirtildi. Ayrıca Arasan'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. 
 
Dernek binası önünde gerçekleşen saldırıya dair henüz herhangi bir açıklamada yapılmadı. 
 
1 YILDA 5 KİŞİ KATLEDİLDİ
 
MİT ve KDP'nin istihbarat örgütü olan Parastin'ın sorumlu tutulduğu suikastlar nedeniyle son bir yılda 5 kişi yaşamını yitirdi. Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve akademisyen Nagihan Akarsel, 4 Ekim 2022'de Süleymaniye’de silahlı saldırı sonucu katledildi. Aynı yılın 28 Ağustos’unda Azadî Hareketi Yürütme Konseyi üyesi Süheyl Xurid Eziz (Mamoste Şemal), silahlı saldırı sonucu katledildi. 17 Mayıs’ta Zeki Çelebi, Bextiyari mahallesinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Çelebi, bir gün sonra hayatını kaybetti. 
 
16 Eylül 2021’de Süleymaniye’de Ferhad Barış Kondu adlı yurttaş, silahlı saldırıya uğradı ve ağır yaralandı. 17 Eylül 2021’de PKK Komitesi üyesi Yasin Bulut (Şukri Serhed), Süleymaniye’de bir suikast sonucu katledildi. En son 18 Nisan'da Hüseyin Türeli adlı siyasetçi, Dohuk'un en kalabalık alışveriş merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu katledildi.