İşkence ile katlettiği Sakine Kültür’ü suçladı!

  • kadın
  • 13:56 2 Şubat 2023
  • |
img
ŞIRNEX - Sakine Kültür'ü işkence ederek katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın hakkında "tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme” suçlamasıyla dava açıldı. Barkın, ifadesinde katlettiği Kültür’ü suçladı.  
 
Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde 13 Mayıs’ta Sakine Kültür'ü (42) işkence ederek katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya dair hazırlanan 2 sayfalık iddianame, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Barkın'a "Nitelikli bir şekilde tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme” suçlaması yöneltildi. 
 
CENAZEYİ YAKTI 
 
Olay yeri inceleme raporu ve failin telefon görüşmelerinin yer aldığı iddianamede, failin petrolden aldığı yakıt ile Kültür’ün cenazesini yaktığı belirtildi. İddianamede, ailenin olaydan bir gün önce Kültür'ü aramaya başladığı, söz konusu olayla ilgili şüpheli olarak Sakine Kültür'ün eşi ve eşinin yeğeni hakkında soruşturma başlatıldığı, şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verildiği kaydedildi. İddianamede, Kültür'ü katleden Barkın'ın gözaltına alındığı gün alın kısmında, kaşlarında, saçlarında, ellerinde ve bileklerinde yanık izlerinin olduğunun belirtildi. 
 
FAİL KÜLTÜR’Ü SUÇLADI
 
İddianamede, Barkın'ın jandarmada ifadesine yer verildi. Kültür ile 2018'de tanıştığını belirten Barkın, katledilen diğer kadınların failleri gibi kendini savundu. Barkın, Kültür'ü suçlayarak, kendisini, "Sakine ara ara benden para talep ediyordu. Olay günü de arabada içerisinde tartıştık. Ben de kendime hakim olamadım" şeklinde savundu. Kültür ile "ilişkisi" olduğunu iddia eden Barkın, cenazeyi de yaktığını itiraf etti. 
 
İddianamede, Barkın'ın daha önce Kültür ile birçok kez iletişim kurduğu, ancak bu iletişimin Barkın'ın iddia ettiği "ilişkiye" delil olmadığı vurgulandı. İddianamede, Barkın'ın cinayeti önceden tasarladığı ve bu amaçla aracının bagajında benzin bulundurduğu ifade edildi.  
 
Barkın hakkında açılan davanın ilk duruşması 3 Şubat'ta (yarın) Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 
 
MA / Zeynep Durgut