Kadınlardan Meysami’ye: Sizin gibi bir iradeye ihtiyacımız var

  • kadın
  • 17:12 4 Şubat 2023
  • |
img
 
WAN - Feministler, açlık grevindeki siyasi aktivist Farhad Meysami’ye mektup yazarak, “Sizin gibi bir iradeye ihtiyacımız var. Grevinizi sonlandırmanızı istiyoruz” dedi. 
 
İranlı doktor ve sivil aktivist Ferhad Meysami, 2017'de "Kadınları görünmeye teşvik ederek ülkenin güvenliğini bozmak amacıyla gizli anlaşma ve toplanma" suçlamasıyla 6 yıl hapis ve 2 yıl medya faaliyetlerinden men cezasına çarptırıldı. 2017’den bu yana tutuklu bulunan Meysami, Karaj'da bulunan Rajaeeshahr Cezaevi’nde yaklaşık 4 aydır açlık grevinde.
 
Meysami’nin, protestocuların infazının durdurulması, 6 tutuklunun serbest bırakılması ve kadınlara yönelik başörtü tacizinin son bulması başta olmak üzere üç talebi bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Meysami’nin basına yansıyan fotoğrafında kilo kaybettiği görülüyordu. 
 
'SİZİN GİBİ BİR İRADEYE İHTİYACIMIZ VAR' 
 
İran’da 350'den fazla kadın aktivist, Farhad Meysami'nin "zorunlu başörtüsüne" ve "infaza" karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir eden bir mektup yazarak, açlık grevine son vermesini istedi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:  
 
“Biz kadınlar, ‘Zorunlu başörtüsüne karşıyım’ eylemini hatırlıyoruz. ‘Zorunlu başörtüsü’ konusunu öne çıkardınız ve yanımızda oldunuz. Dönemsel grevlerinizden, mektuplardan ve şiddetsiz mücadele kitabını okuyarak, çok fedakar bir insanla karşı karşıya olduğumuzu açıkça anladık. ‘İdam cezasına karşı’, ‘zorunlu başörtüsü ihlallerine karşı’ ve ‘bir takım siyasi-sivil aktivistin özgürlüğü için’ bedeninizi açlık grevine yatıralı dört ay oldu. Kadın, yaşam, özgürlük devriminde hayatta kalmayı yaşamın ilk göstergesi olarak görüyoruz. Acımasız şiddet sürekli saldırısını durdurmadığında hayatta kalmak direniştir. Sizden yarınlarımız için açlık grevinizi bitirmenizi istiyoruz. Sizin gibi bir iradeye ihtiyacımız var. Taleplerinizi haykırıyoruz ve yerine getirilene kadar zulme karşı mücadeleyi bırakmayacağız.”