Şellavcı’nın katledilmesiyle ilgili 12 polis hakkında iddianame hazırlandı

  • kadın
  • 17:38 3 Haziran 2023
  • |
img

İZMİR - Hülya Şellavcı’nın katledilmesiyle ilgili 12 polis hakkında “ihmalleri bulunduğu” gerekçesiyle 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

İzmir’in Bornova ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin tarafından ateşli silahla katledilen Hülya Şellavcı’nın ölümüyle ilgili 12 polis hakkında “ihmalleri bulunduğu” gerekçesiyle 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Kaffar Yeğin hakkında verilen uzaklaştırma kararında birden çok ihlal olmasına rağmen polisin görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme gösterdiğine yer verildi. 
 
DAVA HAKKINDA 
 
İzmir’in Bornova ilçesinde 22 Ekim 2022’de Işıkkent Ayakkabıcılar sitesinde ayakkabı nakış atölyesi olan Hülya Şellavcı Yeğin, boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin tarafından ateşli silahla vurularak katledildi. Şellavcı’nın katledilmesinin ardından fail hakkında tehdit ettiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Katliamdan 3 gün sonra İzmir 16’ncı Aile Mahkemesi’nce fail hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca failin, Şellavcı’nın katledildiği atölyeye yakın görüntüleri de ortaya çıktı. Fail tutuklanırken, evinde kaldığı arkadaşı M.G. ise ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. 
 
Fail Yeğin hakkında “eşi tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “silahla gece vakti yağma”dan 15 yıla kadar hapis, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle, İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Ayrıca katliamdan önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan fail hakkında “kadına karşı tehdit”, “hakaret”, “ısrarlı takip” ve “yaralama” gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis istemiyle 50’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde de dava açıldı. Geçen ay sonuçlanan davada, toplam 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası verilen failin “eşi tasarlayarak kasten öldürme” suçundan yargılanmasına devam ediliyor.