Kılıçdaroğlu: Birleşeceğiz ve kazanacağız

img

HABER MERKEZİ – Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada “Adalet sistemimiz ve özgürlüklerimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Birleşeceğiz ve kazanacağız” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanal medya hesabından açıklama yaptı. 

"Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?" başlığıyla video yayınlayan Kılıçdaroğlu, "Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını bir kaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya kalkışıyorlar. Hedef başı kapalı genç muhafazakar kadınlardır. Genç kadınları ezmek istiyorlar. Onları kontrol altına almak istiyorlar. Evet, dehşetle izliyoruz onları ve evet bunların hepsi, üzülerek ifade edeyim, gerçek” dedi.

‘ERDOĞAN’I GÖNDERECEĞİZ’

Birleştire birleştire ülkeyi, kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Uzun süredir anlatıyorum. Peki biz ne için birleşiyoruz, neyi kazanmanın peşindeyiz? Tayyip Erdoğan'a karşı mı birleşiyoruz? Bu kadar emeği, bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız? Yok öyle bir şey. Evet bizim demokrasimiz, ekonomimiz, adalet sistemimiz ve özgürlüklerimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Bu zaten uzun yıllardır böyle ancak herhalde bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras, bu kadar küçük  olmasa gerek. Erdoğan'ı göndereceğiz. Bu hedeflerimizin en kolayı ama bizim asıl ana hedefimiz çok daha büyük. Biz rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemik bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE REKABETTE ZAYIF’

Türkiye’nin rekabette zayıf olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu problemler Erdoğan'la başlamadı. Ancak Erdoğan'la ayyuka çıktı. Çünkü Türkiye yıllardır enerjisini iç sorunlarına harcadı. Darbeler gördü. Ekonomik krizler gördü. Kutuplaşmalar gördü. Ayrımcılık gördü. Çeteler gördü. Terör gördü. Dünyadan hak ettiğimiz payı alamadık. Yani hepimizi birleştirmesi gereken asıl mesele şudur. Dünya ile rekabet etmek ve kazanmak ve hakkımız olanı almak. Türk'ü, Kürt'ü, Sünni'si, Alevi'si, başı açığı, başı kapalısı, solcusu, sağcısı bu müşterekte birleşmeli. Daha iyi bir yaşam müştereğinde hakkını alma müştereğinde buluşmalı. Ben bunun için Millet İttifakı'nın adayı seçildim” diye belirtti.

‘KAZANACAĞIZ’

Finansal ve demokratik istikrarı getireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları aktardı: “Ve ben sonrasında da torunlarımla ilgilenmek üzere emekli olacağım. Bu kadar basit. Çünkü benim çözmem gereken çok önemli sorunlar var. Bunu da ancak gelecekle ilgili bireysel siyasi emelleri olmayan bir lider yapabilir. Evet. Birleşe birleşe kazanacağız sevgili vatandaşlarım. Ama dünyaya karşı kazanacağız. Asıl elli yıldır rekabet etmemiz gerekenlere karşı kazanacağız. Ve sonunda ülkemizin yönü oraya dönecek. Herkes müsterih olsun."