Kabine toplantısı sona erdi

img
ANKARA – Kabine toplantısı ardından açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği çağrısı yaptı. 
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. 
 
Kabine toplantısının ardından Erdoğan açıklama yaptı. Göreve başlama törenini BM Genel Kurulu'na benzeten Erdoğan,  "Adeta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu andıran manzaranın görmesini bilenler için pek çok anlamı vardır. Muhalefetin hatalarından ders alarak özellikle vatanımızın bekası konularında artık daha hassas davranmasını, daha Türkiye eksenli yaklaşım benimsemelerini umut ediyoruz. Bundan sonra da adaletten sapmayacak, kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.
 
‘MUHAFAZAKAR DEVRİMCİLİK’
 
Erdoğan, “Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ’
 
Yine LGBTİ'leri hedef alan Erdoğan, "sapkın akımlar" dedi, Anayasa değişikliği çağrısı yaptı. Erdoğan, “Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız” ifadelerini kullandı. 
 
Savaş söylemlerini sürdüren Erdoğan, “Cudi'de, Gaber'da, Tendürek'te, Besler Dereler'de yine biz olacağız” sözlerini sarf etti.