Tepki gösteren tutuklular sevkle tehdit ediliyor

img
AMED - Patnos L Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’nde bulunan Lütfiye Kelekçiler, kötü muamele ve psikolojik baskılara maruz kaldıklarını, tepki gösterdiklerinde ise başka kente sevk edilmekle tehdit edildiklerini belirtti.
 
Agirî Patnos L Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutuklu Lütfiye Kelekçiler, yaptığı haftalık telefon görüşmesinde cezaevindeki baskı ve hak ihlallerini aktardı. Arkadaşı Saadet Kurt ile telefonla görüşen Kelekçiler, cezaevi yönetimi tarafından kötü muamele ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını belirtti. 
 
Kelekçiler, görüşmede şunları aktardı: “Hasta olan tutuklular için ilaç istediğimizde geç geliyor ve gelene kadar hastanın durumu daha da ağırlaşıyor. Cezaevi koşulları veya herhangi bir nedenden dolayı dilekçe vermek istediğimizde bizleri muhatap almıyor ve hakkımızda tutanak tutuyorlar. Tutanaklarda, ücret, iletişim, mektup gibi cezalar oluyor. Kendi aramızda etkinlikler yapıyoruz ve bazen de şarkılar söylüyoruz, tabi şarkılarımız Kürtçe oluyor ve bunun içinde hakkımızda tutanak tutturuyorlar.” Tutukluların itirazlarının sevk tehdidiyle bastırılmaya çalışıldığını belirten Kurt, Kelekçiler’in aktarımlarını şöyle paylaştı: “Haklarımızı istediğimizde ve söylediklerini yapmadığımızdaysa genelde uzak yerler olan Adana, Kayseri, Ankara ve Tekirdağ’a sürgün ediyorlar. Diyorlar ki; ‘Sesinizi yükseltmeyin’ yoksa sizi buradan göndeririz.’ Arama yaptıklarında bize ait sözde notlarla disiplin cezaları veriliyor ve bu cezalarla, cezası 1 yılın altına düşen arkadaşların infazını yakıyorlar.”