'Abdullah Öcalan ve diğer tutuklular deprem bölgesindeki aileleriyle görüştürülsün'

img
İSTANBUL - Asrın Hukuk Bürosu, Mereş merkezli 10 ilde meydana gelen depremden dolayı PKK Lideri Abdullah Öcalan ile diğer tutukluların aileleri ve avukatlarıyla görüşmesi için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu. 
 
Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 24 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 22 aydır haber alamadıkları PKK Lideri Abdullah Öcalan ile diğer tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için yeni başvuru yaptı. Mereş merkezli yaşanan ve 10 ili kapsayan depremden dolayı Öcalan ve diğer tutukluların, ailelerinden haber alması için dün ve bugün (7-8 Şubat) Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu. 
 
 BAŞVURUNUN GEREKÇESİ 
 
Asrın Hukuk Bürosu avukatları, başvuruyu, yaşanan depremden dolayı müvekkillerinin, ailelerinden haber alamamasından kaynaklı yapıldığını belirterek, “Yaşanan deprem nedeniyle mağduriyetlerin meydana geldiği ve müvekkillerin ailelerinin de bu bölgede yaşaması sebebiyle hem Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne Asrın Hukuk Bürosu olarak başvuru yapılmıştır. Müvekkillerimizden hiçbir şekilde haber alınamaması ve müvekkillerimizin hiçbir şekilde bilgiye ulaşamamasından kaynaklı yapılan başvuruda hem aile hem de avukat görüşmesi yapılmasını içeren bir talepte bulunulmuştur” dedi.