Ücretlerini alamayan öğrenci servisi şoförleri kontak kapattı

img
AMED - Sûr ilçesine bağlı 3 mahallede ücretlerini alamayan servis şoförlerinin kontak kapatması nedeniyle öğrenciler 2 haftadır okula gidemiyor. 
 
Amed’in Sûr ilçesine bağlı Şikeftê, Nivirdaş ve Pîralya mahallelerinde yaşayan öğrenciler, 25 Mayıs’tan bu yana eğitim gördükleri Tilêlek kırsal mahallesindeki Özekli İlköğretim Okulu’na gidemiyor. Öğrencilerin okula gidememesinin nedeninin servis şoförlerinin kontak kapatması olduğu öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (MEB) tarafından her yıl, yıllık olarak ihaleye çıkarılan öğrencilerin taşıma hizmeti, bu yıl Şık-Kar İnşaat Gıda Temizlik Güvenlik Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. İddiaya göre, Şık-Kar Şirketi Mayıs ayında ilçede öğrencileri taşıyan tüm şoförlerin maaşından bin liralık kesinti yaptı. Kesinti nedeniyle tüm servis şoförlerinin kontak kapattı. Öğrenciler bu nedenle okula gidemiyor. 
 
2 HAFTADIR OKULA GİDEMİYORLAR
 
Şikeftê Mahallesi’nde yaşayan öğrencilerin velileri, şirket sahibinin ücretlerdeki kesintisi nedeniyle 2 haftadır çocuklarının okula gidemediğini, sınav haftasında bazı öğrencilerin ise günde 8 kilometre yol yürüyerek okula ulaştığını belirtti.  
 
Velilerden Mehmet Hafız Çelenk, “İhaleyi alan şirket devletten parasını almasına rağmen servisçilerin parasını vermemiş. Bu nedenle servisçiler kontak kapatmış ve 2 haftadır çocuklarımız, torunlarımız okula gidemiyor. 2 haftadır çocuklar her gün yola çıkıyor, servis gelir ümidiyle ama beklemekten yorulup geri geliyorlar. Servisçiler haklı, paralarını almadan geçinemezler. Bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
‘SERVİS SORUNU ÇÖZÜLSÜN’
 
Yaşanan servis sorunu nedeniyle 3 çocuğunun okula gidemediğini belirten Yüksel Süt, “Köylülerin hiçbirinin maddi durumu yok, olsa bizler kendi imkanlarımızla çocuklarımızı okula götürürüz. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Taşımalı eğitim ihalesini alan firma gerekçesiz şekilde servisçilerin parasını vermiyor. Okul müdürleri bizleri arıyor, çocukların okula gelmesi ve sınavlara girmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ne yazık ki çocuklarımız 2 haftadır okula gidemiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. 2 gün çocuklarım yürüyerek gidip geldiler ama uzak olduğu için bir daha gidemediler. Servis sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi. 
 
Cemil Aslan da 3 çocuğunun olduğunu ve okula gidemediklerini söyledi. Muhtar aracılığıyla bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduklarını söyleyen Aslan, “Ne olacak çocukların durumu bilmiyoruz. Bizim köyde en az 30 çocuk 2 haftadır okula gidemiyor” diye belirtti. 
 
MA / Cengiz Özbasar