‘İktidarın erken seçimi gençlerden korktuğunun göstergesi’

img
ANKARA - AKP-MHP iktidarının seçimi erkene almasının gençlerden korkusunun göstergesi olduğunu belirten HDP Gençlik Meclisi üyeleri, gençlerin Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan yana olduklarını söyledi. 
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin 14 Mayıs olacağının sinyalleri vermesinin ardından iktidar ortağı MHP’de bu tarihi onayladı. Uzun zamandır girilen seçim gündeminde, seçim tarihinin üniversitelerde eğitim sürdüğü ve sınavlarının olduğu döneme denk getirilmesi de tartışma yarattı. 26 Ocak’ta toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin temel gündemlerinden biri de seçimler oldu. 
 
Seçimlerin erkene alınmasının iktidarın gençlerden korkusunun göstergesi olduğunu belirten HDP Gençlik Meclisi üyeleri, “Bu iktidarı gençlik gönderecek” vurgusunda bulundu. 
 
İKTİDAR ELİYLE ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI 
 
Gençlik Meclisi üyesi ve Mersin Üniversitesi öğrencisi Özkan Yalçın, Türkiye ve Kurdistan’da özel savaş politikalarının yürütüldüğüne dikkat çekerek, bunun AKP-MHP eliyle yürütüldüğünün altını çizdi. Yalçın, “Gençlerin özel savaş politikalarıyla yalnızlaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu nedenle bizim farklı bir paradigmamız var. 3’üncü Yol gibi bir siyaset anlayışımız var. Türkiye'nin demokratikleşmesi gibi bir alan ve zihniyet değeri yaratmaya çalışıyoruz. Biz iktidarın vaatlerine kanmıyoruz. Kürt sorununa karşı samimi olmadıklarını çok iyi biliyoruz. 3’ncü yol paradigması, Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Doğalında 3’ncü yolu halka anlatarak bir zihniyet devriminin yaşanmasıdır” dedi. 
 
Özkan Yalçın
 
‘BU İKTİDARI GENÇLİK GÖNDERECEKTİR’
 
Seçimin tarihinin 14 Mayıs’a alınmasını, iktidarın gençlerden korktuğunun göstergesi olarak değerlendiren Yalçın, şunları söyledi: “Gençleri bu süreçte okula gitmesi ya da tarihin sınavlara denk gelmesi, aslında bu iktidarın gençlikten, gençlik rolünden ve misyonundan ne kadar korktuğunun göstergesidir. Özellikle demokratik, özgürleşen Kürt gençliğinden, kendini var eden ve kendi bilincini açığa çıkartan Kürt gençliğinden ne kadar korktuğunun ve gideceklerinin bir göstergesidir. Bu iktidarı da gençlik gönderecektir. Kürt gençliği bunun öncülüğünü yapacaktır.”
 
‘3’ÜNCÜ YOL HALKLARA HİTAP EDİYOR’
 
Türkiye'nin demokratikleşmesi ve halkların yurttaşlık anayasası temelinde var olduğu bir alan açtıklarını, bu alanda mücadele ettiklerini söyleyen Yalçın, “Paradigmamız tüm halklara hitap ediyor. Herkesi bu demokratik anlayışa ve 3’üncü yol paradigmasına davet ediyoruz. En hakiki yaşamı ve paradigmayı 3’ncü yol paradigması olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
 
‘GENÇLER AKP-MHP İKTİDARINA TEPKİLİ’
 
HDP Gençlik Meclisi üyesi Abdurrahman Elmas, AKP-MHP iktidarının gençler açısından hiçbir olanak sağlamadığını söyledi. Gençlere yönelik bir baskı ve zor politikasının olduğuna dikkat çeken Elmas, şunları söyledi: “AKP-MHP iktidarı gençlerin önünü kapatma politikası yürüttüğü için gençlerin ifade özgürlükleri tamamen kısıtlanmış durumda. Birçok olanak savaşa değil de eğitime harcınmış olsaydı, şu anda gençler burada kalarak, kendi alanında ilerleyebilirdi. Şu durumda gençlerin çoğu AKP-MHP iktidarına tepkili.”
 
Abdurrahman Elmas
 
‘GENÇLER EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI’NDAN YANA’
 
AKP-MHP iktidarının seçim tarihinin öğrencilerin ve yeni oy kullanacak gençlerin önüne geçmek için erkene alındığını belirten Elmas, “Öğrencilerin adres değişikliği nedeniyle oy kullanmaması söz konusu. Bunun için öğrencilerin adreslerini değiştirmek gibi bir hazırlıkları olmalı. Gençler bu seçimde Emek ve Özgürlük İttifakından yana olacak” diye konuştu.