Serêkanîyê’de gençlik şöleni

img

RIHA- Serêkanîyê ilçesinde gerçekleşen Yeşil Sol Parti gençlik şölenine katılan gençler, “Arkadaşlarımızı bu seçimde kendi iradesine ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Gençlik Meclisi, Riha’nın Serêkanîyê (Ceylanpınar) ilçesinde gençlik şöleni düzenledi. Serêkanîyê ilçesinde bağlı Üç Fidan Mahallesinde bulunan Üç Fidan Parkı’nda gerçekleşen şöylene Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayları Ömer Öcalan, Aliye Kızıldamar, Bawer Gül’ün yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. “Ciwan hêzên parastina zimanin! Ciwan pêşeroje, pêşeroj wê bi ciwana azad be!” ile “Kadın düşmanı iktidara karşı buradayız. Kadınlarla değiştireceğiz” parkartlarının asıldığı şölen alanında, yerel sanatçıların çaldığı müzikle halaylar çekildi. “Özgürleşen gençlik devrimleşen toplumdur”, “Heqîqet evin e, evin jiyana azad e” dövizleri taşıyan gençler, “Ampüller sönünce karanlıkta kalacaksın sanma asıl aydınlık güneşin çocuklarıyla gelecek”, “Yürüten sensin kudretine şükürler olsun” ve “Sonu gelmeyen bir roman” pankartlarını açtı. Yeşil Sol Parti Milletvekili Adaylarının alana gelmesiyle coşku doruğa çıkarken, gençler, sık sık, “Bîji Serok Apo” ve “Öcalan” sloganları attı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan şölende ilk olarak Yeşil Sol Parti Serêkanîyê Gençlik Meclisi adına Fahri Deliktaş, konuştu. Deliktaş, “ Mücadelemizin en ön saflarında ve zindanlarda direnen yoldaşlarımıza selam olsun . Özgürlük mücadelesi uğruna toprağa düşen canlarımızı saygı ve sevgi ile anıyoruz. Tüm arkadaşlarımızı bu seçimde kendi iradesine ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

'EN İHTİYAÇ DUYULAN ŞEY BARIŞ'

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Adayı Aliye Kızıldamar, “Siz bu coşkunuzu 14 Mayıs’ta en güçlü şekilde yansıtacaksınız. Günlerdir sizin gibi halkla buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Sokak sokak, köy köy çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gittiğimiz her yerde umdun partisi olan Yeşil Sol Parti’yi meclise en güçlü bir şekilde gönderileceğinin kararlığını görüyoruz. Artık insanlarımız kendi topraklarında insanca yaşamak istiyor. Artık anneler ağlamak istemiyor. Büzüm bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır. Barış yaşam, refah, insanların kendi topraklarında sürgün edilmemesi ve insanların göç yollarında ölmemesi demektir” diye konuştu.

’14 MAYIS’TA HESAP SORULACAK’

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Adayı Ömer Öcalan ise, 2015’te Serê Kanîyê ilçesinde işlenen iki cinayetten sonra iktidarın çözüm sürecini bitirdiğini hatırlattı. “Çözüm sürecini biz Kürtler bitirmedik. Biz barışı savunduk, çözümü savunduk. 2015 Temmuz ayından sonra bu ülkeye kan kusturdular. Ölümü savundular, katliamı savundular. Biz öyle bir halkız ki barışa sevdalıyız. Çözümü istiyoruz. Müzakereden yana tavır koyduk ama karanlık bir oyun oynandı. Bu karanlık oyunu oynayanlar o dosyayı rafa kaldırdılar. 14 Mayıs’ta halkımız sandıklara gidecek ve mahkemesini kuracak. Sandıklar halkın mahkemesidir. Halkımız, 14 Mayıs’ta bu kanlı süreci başlatanlardan hesabını soracak” ifadelerini kullandı.

Şölen, sanatçı Paydar Perwer’in sahne almasının ardından sonlandı.