Gençlik örgütleri Mayıs şehitlerini andı

img

İZMİR – İzmir'de İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri anan gençlik örgütleri, devrimci mirası taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Kaldıraç ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri, İzmir'de Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimciler İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner’i anmak için basın açıklaması gerçekleştirdi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada üzerinde katledilen İbrahim Kaypakkaya'nın fotoğrafı bulunan "İbrahim Kaypakkaya Haki Karer ve dörtler kavgamızda yaşıyor" yazılı pankart taşındı. Sık sık "Mayıs şehitleri ölümsüzdür", " Mahir, İbo, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz", "Heval Hakî rûmeta me ye" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları atılan açıklamada özgürlük ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Anmaya çeşitli gençlik örgütleri de katıldı.

Kurumlar adına konuşan Hasan Benli, emperyalist, kapitalist sitemin refah ve barış yalanlarının savaşlar ve yıkımlarla halkların yaşadığı sömürüyü arttırdığını vurguladı. Egemen sınıfların, her türlü şiddet ve baskı aracıyla halk gençliğine de saldırırdığını belirten Benli, toplumun yalnızlaştırılması ve örgütsüzleştirmesinin hedeflendiğini aktardı. Türkiye devrimci hareketinin ölümsüzleşenlerini anmanın önemine dikkat çeken Benli, "Mayıs ayında yıldızlara uğurladığımız; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler, Sinan Cemgil, Hasan Ocak ve daha nice devrimci her biri yüreklerinde bir yangınla girdiler bu yola. O yangını harlama görevini ise bizlere, yoldaşlarına bıraktılar” dedi.

‘BU ÇELİK ALDIĞI SUYU UNUTMAYACAK’

Devrimcilerin çizgisinin, ezilenlerin kendi gücünden başka kurtarıcısının olmadığını öğrettiğini belirten Benli, “Parlamento maskeli faşist diktatörlüğün halka, ezilen uluslara ve cinsiyetlere zulümden başka vereceğinin olmadığını öğretmektedir. İbrahim’in tespitleri her geçen gün gerçekliğini korurken devrimci gençliğin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Gençlik olarak bulunduğumuz her alanda onların yaşam ve pratiklerinden öğrenmeye, devrimci mirası taşımaya devam edeceğiz! Mayıs Şehitleri, sömürüsüz bir toplum, özgür bir ulus yaratma mücadelesinde buzu kırdılar, milyonları kurtuluşa götürecek yolu açtılar. Gençlik olarak bu yolda azim ve kararlılıkla yürüme ve bize dayatılan bu sömürgeci toplumu alaşağı etme iddiamızı onların ölüm yıldönümlerinde bir kez daha yineliyoruz. Bu çelik aldığı suyu unutmayacak” diye konuştu.