Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek

  • dünya
  • 14:05 25 Nisan 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - Stêrk ve Medya Haber Tv’nin binalarına yapılan baskın Fransa ve Belçika’da protesto edilecek. 
 
KCDK-E ve TJK-E, Kürt halkının sesi olan televizyonların hedef alınmasına ilişkin  27 Nisan'da Fransa ve Belçika’da protesto eylemleri düzenleyecek.
 
Eylem çağrısında 23 Nisan sabahı Belçika’da Kürt basınına yönelik yapılan operasyon, Fransa’da ise Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne gerçekleştirilen ve üyelerinin evlerine eş zamanlı yapılan baskınlar Kürt halkına yönelik organizeli bir saldırı olduğuna dikkat çekildi. 
 
Kürt halkının sesi ve nefesi olan basını susturma çabalarına eş zamanlı olarak Ankara ve İstanbul’da basın emekçilerine yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve Fransa’da Kürt mültecilerin Türkiye’ye teslim edildiği belirtilen açıklamada, “Kürt halkına karşı sürdürülen operasyonlarına bölgesel ve uluslararası güçler katkı sunarak Türk devletinin soykırım planlarının bir parçası haline gelmektedirler. Fransa son aylarda Kürtlere yönelik keyfi ve illegal baskılarını tırmandırdı. Üç Kürt elleri ve kolları bağlanarak faşist Türk devletine teslim edilmişti. Kurdistan coğrafyasına yönelik işgal saldırılarının sürdüğü bugünlerde kirli çıkarlar üzerinden anlaşan Fransa ve Belçika Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına baskın düzenleyerek açıkça hukuksuzluk yapmıştır” denildi. 
 
KATILIM ÇAĞRISI
 
2013 ve 2022 yıllarında Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evin Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katillerinin bulunmadığına da işaret eden kurumlar, Kürt televizyonlarına yapılan baskını kınayarak 27 Nisan’da Fransa ve Belçika’da gerçekleştirilecek mitinglere katılım çağrısı yaptı.