‘Mücadeleye devam edeceğiz’

img
AMED - KESK Amed Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen tüm arkadaşları işlerine dönünceye kadar mücadele edeceklerini vurguladı. 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemin 91’inci haftasında açıklama yaptı. Amed’in “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açıldı. 
 
‘HUKUKİ CİNAYETLER İŞLENDİ’
 
Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Amed Şube Başkanı Serdar Keskin, KHK’lerle birçok kişinin “sivil ölüme” maruz bırakıldığını belirtti. Tek adam rejiminin halkı açlığa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa mahkum ettiğinin altını çizen Keskin, “Bunlar yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle ihraç kararları verip, emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına düşmüşlerdir. Tek adam rejiminin anti demokratik uygulamalarından biri olan OHAL Komisyonu keyfi kararlar vermiş ve hukuki cinayetler işlemiştir” ifadelerini kullandı. 
 
İhracın anti-demokratik ve hukuksuz olduğunu belirten Keskin, “Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler.  İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 
Açıklama “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi.