Agrobay işçileri yürüyüşün 7'nci gününde

img
MANİSA - Agrobay Seracılık işçileri, maaş, kıdem ve ihbar tazminatları için başlattıkları Ankara yürüyüşünün 7'nci gününde, Akhisar ilçesinden patronlara ve siyasilere seslendi. 
 
İzmir Bergama ilçesinde bulunan Agrobay Seracılık firmasında çalışırken Tarım İşçileri Sendikasına üye oldukları için 22 Ağustos 2023'te işten atılan ve sera önünde oturma eylemine başlayan işçiler, Ankara’ya yürüyor. 
 
İşçilerin 7 aydır taleplerinin karşılanmaması üzerine Ankara'ya başlattıkları yürüyüş 7’nci gününde devam etti. Manisa’nın Akhisar ilçesine ulaşan işçiler ilçe merkezinde bir yürüyüş düzenledi. İşçiler yürüyüş sırasında sık sık, "Agrobay işçisi köle değildir", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Direnen işçiler yenilmezler" ve "Patron çalıyor devlet koruyor" sloganları attı. Yürüyüşe ilçede bulunan sendika, kurum ve siyasi örgütlerin temsilcileri ile yurttaşların da destek verdi. 
 
'PATRONLARI DİNLİYORLAR' 
 
Yürüyüşün ardından konuşma yapan Tarım Sen Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz, çalışma yaşamının temel kuralı olan emeğin karşılığında verilen maaşların bile ödenmediğini vurguladı. Buna karşı dava açtıklarını, fakat Türkiye'de iş davalarının 5 yıl sürdüğünü kaydeden Yılmaz, "Kimse bize 'hukuku bekleyin' hikayesi anlatmasın. Yasa, hukuk belli. Tüm siyasilerin kapısına gittik. Ama bu sorun çözülmedi. Patronlar ne diyorsa onu uygulamaya çalışırlar. Fakat Agrobay işçileri bu düzeni yıkmak için yola çıktı" dedi. 
 
'YÜRÜYÜŞÜMÜZ HAYSİYET YÜRÜYÜŞÜDÜR'
 
Ardından konuşan Tarım-Sen Başkanı Umut Kocagöz de, yürüyüşlerinin kardeşlik yürüyüşü olduğunu belirtti. Kocagöz şöyle devam etti: "Akhisar tarım işçilerinin yoğun olduğu, zeytin, tütünle geçinen bir yerdir. Tarımın olduğu her yerde Tarım-Sen olarak köylünün, çiftçinin, işçinin sorunuyla uğraşmak için buradayız. Bakırçay Havzası’ndan Akhisar'a tarım işçilerinin kardeşliğini örmek için buradayız ve Ankara'ya doğru devam ediyoruz. Tarım işçilerinin, köylülerin hakkı olduğunu burada ve her yerde göstereceğiz. Bu yürüyüşle beraber tarım işçilerinin haysiyetini Ankara'ya ülkenin kabine götürüyoruz."
 
Agrobay işçilerinden Şerife Kapaklıkaya ise "Seçim döneminde Binali Yıldırım'ın geldiği bütün mitinglere işçileri götürüyorlardı. Dikili, Bergama, Kınık'a götürülüyorduk. Şimdi Binali Yıldırım bu sorunu çözemez mi? Çözer. Ama çözmek istemiyor. Patrona dokunulmasın istiyor. Gökhan Zeybek'le görüştük, o da sorunu çözeceğini söyledi. Ama telefonlarımızı bile açmıyor. Kimse bizim yanımızda değil" diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından işçiler, Ankara yürüyüşüne devam etti.