Demokratik kurum ve partilerden Agrobay işçilerine destek açıklaması

img

ANKARA – Agrobay işçilerine destek açıklaması yapan sendika ve siyasi partiler, işçilerin mücadelelerinin yanında olduklarını vurguladı.

Tarım-Sen çağrısıyla Agrobay işçilerinin Ankara yürüyüşünün sonunda sendika ve siyasi partilerin katılımıyla Madenci Anıtı önünde açıklama yapıldı. “Agrobay işçileri yalnız değildir” yazılı pankartların ve dövizlerin açıldığı açıklamada, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği”, “Agrobay işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı. Üye ve yöneticileri halen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görüşmede olan Tarım-Sen adına bir açıklama yapıldıktan sonra katılımcı kurumlara sözler verildi.

Eylemde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası adına Arzu Başar, EHP adına Sanem Deniz Kural, Ankara Tabip Odası, Halkevleri MYK Üyesi Sevinç Hocaoğulları, kadınlar burada söz aldı.

‘İKTİDAR EMEKÇİLERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNDEN KORKUYOR’

KESK adına konuşan KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, Agrobay işçilerinin mücadelelerinin her zaman yanlarında olduklarını ve KESK olarak iktidarın anti-demokratik politikalarıyla on yıllardır boğuştuklarını kaydederek, “Siyasi iktidarın emekçilerin haklarını gasp etme konusunda ne kadar mahir olduğunu iyi bilen bir konfederasyonuz. Türkiye’de ileri demokrasi olduğunu iddia eden siyasi iktidar önce emekçilerin örgütlü gücünden korkuyor ve o örgütlü gücü engellemek için de kendi sendikalarını yaratıyor” dedi.

 ‘BU MÜCADELE AYNI ZAMANDA BİZİM MÜCADELEMİZ’

DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki de Agrobay işçilerinin haklı mücadelelerinin yanlarında olduklarını ve Agrobay’daki işçilerin hem kadın olarak hem de emekçi olarak mücadele ettiklerini belirterek, “Ben diyorum ki, sınıf dayanışması ile kadın dayanışması Agrobay işçileri haklarını alıncaya kadar bu mücadele aynı zamanda bizim de mücadelemizdir. Agrobay işçileri yalnız değildir, haklarını alacaklar” diye konuştu.

‘YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ’

Sonrasında söz alan Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, bu mücadeleyi özelde Agrobay işçileri genelde ise bütün sosyalistlerin yürüttüğünü vurgulayarak, “Bu sebeple bu mücadelenin yanındayız. Biz hakkımız olanı istiyoruz, bizden çalınanı istiyoruz. İktidar tarafından beslenen işverenler, patronlar sanıyorlar ki her grevde her başkaldırıda olduğu gibi, ‘işçileri engelleriz.’ Agrobay işçileri gibi bir çok işçi direnişleri, artan grevler bu iktidarın yaptığı zulmü, patronların yaptığı usulsüzlüğü mutlaka kendilerine göre göndereceğiz. Bu mücadelenin bir parçasıyız, olmaya devam edeceğiz. Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” dedi.

Agrobay işçilerinin Bakanlık’taki görüşmeleri devam ediyor.