İşten çıkarılan belediye işçileri eylem başlattı

img
İZMİR - Çiğli Belediyesi'nde çalışırken işten çıkarılan işçiler, belediye önünde oturma eylemi başlattı. 
 
Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) İzmir 8 Nolu Şubesi, Çiğli Belediyesi'nde çalışırken dün işten çıkarılan üyeleri için belediye binasının önünde basın açıklaması yaptı. "İşimizi geri istiyoruz" pankartı açılan açıklamada, sık sık "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganı atıldı. Açıklamaya işçilerin yanı sıra kentte bulunan siyasi parti ve kurum temsilcileri de katıldı. 
 
İşçiler adına konuşan Genel İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, 31 Mart seçim sonuçlarının geçim derdi altında ezilen tüm yurttaşlara umut olduğunu belirtti. Tam da bu umutlarla canla başla çalıştıklarını belirten Gümüştekin, "Dün 16.30 itibarıyla Çiğli Belediyesi'nden 125 Çibel işçisi, 22 Çiğli Gıda işçisi toplamda 147 işçi işten çıkarılmış ve bu 147 işçinin umutlarının başka bahara kalmasına neden olmuştur” dedi. 
 
Herhangi bir gerekçe gösterilmeden işçilerin iş akitlerinin tek taraflı olarak fesih edildiğini söyleyen Gümüştekin, “Bu konuyla ilgili bilinçli olarak 'Mart ayında işbaşı yapanların fesihleri yapılmıştır, çıkarılan bankamatikçidir' şeklinde söylentiler yayılsa da, çıkarılan işçiler arasında 6 ay, hatta 2 yıldan fazla çalışanlar da bulunmaktadır" dedi. 
 
BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM BAŞLADI
 
Gümüştekin, "Bizler Çiğli Belediyesi işçileri olarak bugün itibariyle işimize geri dönene kadar Çiğli Belediyesi önünde 'İşimizi Geri İstiyoruz' pankartımızla direnişimizi her gün devam ettireceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.