Beştaş: Kürt çocukları ölse de yaşasa da suçlu!

img

HABER MERKEZİ – Uzman çavuş A.K.P’nin  ölümüne sebep olduğu 5 yaşındaki Erdem Aşkan’ın “asli kusurlu” sayılmasına tepki gösteren Meral Danış Beştaş, “Kürt çocuklar ölse de yaşasa da suçlu” dedi. 

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a çarparak ölümüne neden olan  uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, kaza tespit tutanağında Aşkan “asli kusurlu” sayıldı. 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, kaza tespit tutanağında çocuğun “asli kusurlu” sayılmasına tepki gösterdi. Sanal medya hesabından paylaşımda bulunan Beştaş, "Fail uzman çavuş yurt dışı yasağı ve araç kullanmama adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakıldı. Kaza tespit tutanağında asli kusurlu olarak çocuk gösteriliyor" dedi.
 
‘YAŞASA DA ÖLSE DE SUÇLU’
 
Beştaş'ın paylaşımı şöyle: "Yüksekova’da Uzman çavuşu’un özel aracı ile dün çarptığı 5 yaşındaki çocuk büyüyemeden toprağın altına girdi. Fail uzman çavuş yurt dışı yasağı ve araç kullanmama adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakıldı. Kaza tespit tutanağında asli kusurlu olarak çocuk gösteriliyor. Çocuk öldüğü için suçlu. Kürt çocukları yaşasa da ölse de suçlu. Değişmeyen hükümlerden…!"