Bozan: Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edeceğiz

img
SEMSÛR - Semsûr'da partisinin kongresinde konuşan HEDEP Milletvekili Ali Bozan, "Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Semsûr İl Örgütü, 1’inci Olağanüstü Kongresi’ni “Özgürlük için yeniden” şiarıyla kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirdi.Kürtçe ve Türkçe, “Kürtçe resmi dil olsun”, “Dünyayı kadınlar özgürleştirecek”, “Jin, jiyan, azadî”, “Örgütlü gençlik ile özgür geleceğe” ve “Kadın kırımına karşı isyandayız” yazılı pankartların asıldığı kongreye, HEDEP milletvekilleri Ali Bozan ve Halide Türkoğlu, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri ile birçok kurum temsilcisi katıldı.
 
Halkın yoğun ilgi gösterdiği kongre, saygı duruşuyla başladı.
 
TECRİDE TEPKİ
 
Daha sonra divana seçilen İzzet Karadağ konuştu. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkati çeken Karadağ, Kürt sorunun demokratik yollardan çözülmesi için Abdullah Öcalan'ın rolünü oynaması gerektiğini vurguladı. Ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Semsûr eski İl Eşbaşkanı Bekir Gürbüz ile HDP eski milletvekili Behçet Yıldırım da Abdullah Öcalan'ın rolüne vurgu yaparak, tecride tepki gösterdi.
 
 Bu esnada ise konuşmalar sık sık alkış ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarıyla kesildi. 
 
'CEZAEVLERİNE SES OLMALIYIZ'
 
Ardından konuşan HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında cezaevlerinde devam eden açlık grevlerini hatırlatarak, bu eylemin hem partilerine hem de devlete mesaj verdiğini söyledi. Bozan, "Bize verilen mesaj, tutsakların sesini yükseltilmesine dairdir. Kürt sorunun çözülmesi için Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması gerekiyor. Dolayısıyla açlık grevi eylemlerinin sesini yükseltmemiz gerekiyor. Bizde Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
 
Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremden sonra Semsûr'un kaderine terk edildiğini ifade eden Bozan, "Semsûr de bir iktidar enkazı var, bu enkazı değiştirebiliriz" diye belirtti. Bozan'ın konuşması sık sık alkış ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganıyla kesildi. 
 
KADINLARA ADAY ADAYLIĞI İÇİN ÇAĞRI
 
Son olarak “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla kürsüye çıkan HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, konuşmasına depremzedelerin sorunlarına değinerek, başladı. Kentteki bir çok sorunun halen çözülmediğini söyleyen Türkoğlu, “Kentin yeniden inşası için kadınların yerel yönetime aday olması gerekiyor. İktidar yeniden inşa noktasında rant politikası uyguluyor” dedi.
 
Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla Amed, Wan, Adana ve Mersin’de Barış Anneleri’nin öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti’ne dikkat çeken Türkoğlu, “Bu sese kulak vermemiz gerekiyor. İktidarın savaş politikalarının nedeni Sayın Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrittir. Eğer tecrit kalkarsa devlet savaşı sürekli hale getiremez” ifadelerini kullandı.  
 
YENİ EŞBAŞKANLAR SEÇİLDİ
 
Konuşmalardan sonra faaliyet ve mali raporlar okundu. Ardından gidilen seçimlerde Semsûr İl Eşbaşkanlığı’na Yeşim Camcı ve Hüseyin Coşkun seçildi.