4 kentte aynı talep: Abdullah Öcalan'a özgürlük

img
HABER MERKEZİ - Amed, Wan, Adana ve Mersin'de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eylemlerinde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kaldırılması istendi. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa çözüm talepleriyle cezaevlerinde dönüşümlü açlık grevi başlatan tutsaklarla dayanışmak amacıyla 4 kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor. 
 
WAN
 
Wan Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında devam eden eylem 6'ncı gününde. HEDEP Artemêt (Edremit) İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, İHD, Wan Çevre Tarihi Eserleri Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEV-DER) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi bugünkü eylemi ziyaret etti. Eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı. 
 
Tutsak yakını Sevat Bayhan, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine sahip çıkılmasını istedi. Bayhan, "Tüm halklar için barış, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Tüm Kürt halkı yaşananlar karşısında ayağa kalkmalı. Yıllardır bu kor ateşin içindeyiz. Bu ateşin son sönmesini istiyoruz" diye kaydetti. 
 
MERSİN 
 
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Dernek binasında devam eden nöbete, HEDEP Mersin İl Örgütü yönetimi, Barış Anneleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 
 
Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, bine yakın siyasi tutsağın eylemde olduğunu söyledi. Altuntaş, eylemin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.
 
ADANA
 
Adana’daki süren Adalet Nöbeti eyleminde, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne dair tartışmalar yürütüldü. Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasında devam eden eyleme, HEDEP Milletvekili Kamuran Tanhan, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, DBP, HEDEP ve HDP'li yöneticiler katıldı.  
 
AMED
 
Amed’in Rêzan ilçesinde bulunan HEDEP binasında nöbet eylemi bugün de devam etti. Eyleme katılanlar, üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. DBP, HEDEP, Dicle Fırat Kültür Derneği ve Rosa Kadın Derneği  üyeleri, nöbettekilere ziyarette bulundu. Ziyaret, Dicle Fırat Kültür Derneği üyeleri ve nöbete katılanların şarkılarla son buldu.