Pinyanişi Gençliği: DEM Parti irademizdir

img

WAN –  Şükrü Çallı'nın AKP’nin adayı İsmet Ölmez’i desteklemesine tepki gösteren Pinyanişi Gençliği, "Pinyanişi gençliği olarak,  tüm halkımızı DEM Parti saflarına çağırıyoruz. 31 Mart’ta elde edeceğimiz büyük zaferin onurunu hep birlikte yaşayalım" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) halkın kendi belediye eşbaşkan adayını belirlemesi için gerçekleştirdiği ön seçimlerde Colemêrg’den aday adayı olan Şükrü Çallı, AKP adayı İsmet Ölmez’i destekleyeceğini açıkladı. Çalli’ye ilk tepki Pinyanişi aşiretinden geldi. Pinyanişi aşiretinin 12 kolunun gençleri ortak bildiri yayınlayarak, Çalli’ye tepki gösterdi.

‘ORTAYA ÇIKAN İRADE TANINMAK ZORUNDADIR’

Pinyanişi aşireti gençleri olarak her zaman Kürt halkının mücadelesinin yanında olduklarının ifade edildiği açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri için Kürt halkının partisi olan DEM Parti saflarında yer aldıklarına yer verildi. Kanaat önderlerinin ve tüm halkında aynı safta yer almalarını istendiği ve bunun içinde ikna yollarına başvurulduğunun belirtildiği açıklamada, halkın bu mücadelede herkesi onurlandırmayı ve fedakarlık yapmayı bildiğine dikkat çekildi. Bu bağlamda Kürt halkının ve partinin Çallı’nın önünü açarak, DEM Parti’nin belediye eşbaşkan adaylığı için ön seçime katılma imkanının verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Yapılan ön seçimlerde birinci turda seçilemeyen Çallı, 2’nci turda yeterli oyu alamamıştır. Demokratik şekilde, halkımızın denetiminde gerçekleşen ön seçimlerde ortaya çıkan iradeyi herkes tanımak ve kabul etmek zorundadır” denildi.

‘MÜCADELEMİZ KOLTUK SEVDALILILARIN MÜCADELESİ DEĞİLDİR’

“Yıllarca bedel ödemiş Pinyanişi halkının ismi üzerinde hiç kimse kendini partimize ve halkımıza dayatmamalıdır” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu dayatmayı kabul etmedik, etmeyiz. Gelinen süreçte Çallı AKP adayı İsmet Ölmez’i desteklediğini açıklamıştır. Şunu kimse unutmamalıdır ki; bizim mücadelemiz kişisel çıkarların, koltuk sevdalıların mücadelesi değildir. Bu amaçla gelenlerin yanımızda zaten yeri yoktur. Çallı’nın açıklaması kendini bağlar. Hiçbir aile ve aşiret adına konuşmaya yetkisi de hakkı da yoktur. Pinyanişi gençliği olarak, Pinyanişi halkı başta olmak üzere tüm halkımızı DEM Parti saflarına çağırıyoruz. 31 Mart’ta elde edeceğimiz büyük zaferin onurunu hep birlikte yaşayalım.”