Hastanedeki sistematik cinsel taciz protesto edildi

  • kadın
  • 16:34 10 Haziran 2024
  • |
img
İSTANBUL - SKM, hastanede çalışan bir kadının sistematik bir şekilde hastane çalışanı tarafından cinsel tacize maruz bırakılmasını “Failler ve onları aklayanlar bilsinler susmuyoruz” diyerek, protesto etti.
 
Sosyalist Kadın Meclisi (SKM), 6 Haziranda Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan temizlik işçisi bir kadının hastane çalışanı tarafından sistematik bir şekilde cinsel tacize maruz kalmasına hastane önünde protesto etti. “Faillerden hesabı kadınlar soracak” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. 
 
MÜCADELE ÇAĞRISI 
 
Açıklamada konuşan SKM İl Sözcüsü Leyla Can, kadınların sistematik bir şekilde şiddete maruz kaldıklarını belirterek, erkek egemen politikalara karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. Can, “Hastanede temizlik işçisi olarak çalışan bir kadın aylarca cinsel saldırıya uğradı ve failleri halen gizlenmeye devam ediyor. Kadınlar her gün ev ve sokaklarda şiddete uğruyor. Ancak biz kadınlar susmayacağız.
 
Failler ve onları aklayanlar bunu çok iyi bilmeli ki; bulunduğumuz her yerde onlara teşhir etmeye ve hesap sormaya devam edeceğiz. Tüm bu şiddetleri sebebi cezasızlık politikalarıdır. Buradan tüm kadınlara sesleniyoruz; emeğinize, bedeninize dönük saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye belirtti.