Katledilen kadının yakını: Önlem alınmıyor

  • kadın
  • 09:04 23 Haziran 2024
  • |
img
MERSİN - Mersin’de tahliye edilen eşi tarafından katledilen Seher Aktekin’in yakını Hacı Bozat, kadın cinayetlerine karşı yeterli önlemin alınmadığını belirtti. 
 
Mersin’in Akdeniz ilçesinde 20 Haziran’da Seher Aktekin (27), eşi Bekir Aktekin tarafından katledildi. Olaydan sonra Bekir Aktekin’in, uyuşturucu ve silah bulundurduğu için tutuklandığı ve kısa bir süre önce tahliye edildiği ortaya çıktı. Ayrıca daha önce de çocuğuna şiddet uyguladığı için bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi. Seher Aktekin’in akrabaları, fail Aktekin’in Seher Aktekin’i sürekli tehdit ettiği ve sistematik bir şekilde şiddete maruz bıraktığını kaydetti. 
 
‘KADINLAR İKİNCİ SINIF VATANDAŞ’
 
Aktekin’in yakınlarından Hacı Bozat, kadınların “ikinci sınıf vatandaş” olarak görüldüğünü ve bu yüzden cinayetlerin engellenmediğini kaydetti. Bozat, artan uyuşturucu kullanımına işaret ederek, “İnsanlarımız intihar ediyor. Bugün katledilen akrabamızın eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu herkes biliyor. Maalesef 10 gün önce polis gözaltına aldı ancak içici olduğu iddiasıyla serbest bırakıldı. Bundan cesaret alan fail gelip evde kadını katletti” dedi. 
 
‘SİSTEM TEŞVİK EDİYOR’
 
Yeterli önlem alınmadığını vurgulayan Bozat, “Bu sorumsuzluk nedeniyle kadınlar katledilmeye devam edilecek. Akrabamızı katleden erkek, cezaevine girdikten sonra mahkemede takım elbise giyip kravat takacak ve kısa süre sonra da iyi halli diye ya para cezası verilecek. Ya da küçük bir ceza verilecek. 3-5 sene cezaevinde yatıp çıkacak. Kadın örgütlerinin bunlara karşı daha fazla mücadele etmesi gerekecek. Çünkü sistem teşvik ediyor. İnsanlar siyasallaşmasın ve siyasi faaliyetlerde bulunmasın diyerek insanları bu hale getirdiler. Artık kadınlarımız ölmesin ve annelerin gözyaşı dökülmesin” diye belirtti.