Cizîr’de, Celadet Ali Bedirxan’ın doğum günü kutlandı

img
ŞIRNEX – Cizîr’de Birca Belek Dil ve Kültür Derneği, Celadet Ali Bedirxan’ın doğum gününü kutladı.
 
Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesinde Birca Belek Dil ve Kültür Derneği, Celadet Ali Bedirxan’ın doğum gününü kutladı. Dernek binasında yapılan kutlama öncesinde Celadet Ali Bedirxan’ın fotoğrafının bulunduğu ve “Kurdino! Malxirabino, an nebêjin em Kurdin an jî bi Kurdî bixwînin, binivîsin û Biaxıvın!” yazılı pankart asıldı. Programa Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Cizîr İlçe Örgütü, Barış Anneler Meclisi ile çok sayıda kişi katıldı. 
 
KÜRT AYDINI CELADET ALİ BEDÎRXAN
 
Celadet Ali Bedirxan’ın Kürt dili ve kültürü üzerindeki çalışmalarının anlatıldığı programda, anadilin önemine dikkat çekildi. Programda kısa bir konuşma yapan Birca Belek Dil ve Kültür Derneği Eşbaşkanı Cahit Akıl, ilk olarak Celadet Ali Berdirxan’ın yaşamına dair kısa bir bilgi paylaştı. Celadet Ali Bedîrxan’ın yaşamını Kurdistan mücadelesine ve Kürt diline adadığını ifade eden Akıl, “Celadet Ali Berdîrxan’ın Kürtler için ayrı bir önemi var. İlk olarak Kürt alfabesini latif alfabeye çeviren bir aydındır. Aynı zamanda Hawar dergisi, Ronahî dergisi, Kürtçe sözlük gibi birçok çalışma yapmıştır” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından sahne alan dengbêjler, seslendirdikleri klamlarla katılanlara keyif dolu anlar yaşattı. Program çekilen halaylarla son buldu.