Perî’de seçim çalışması: Bizden alınanı geri alacağız

img
DÊRSIM – Perî seçimleri için yurttaşlarla bir araya gelen DEM Parti Milletvekilli Ayten Kordu, “Bu sefer iddialıyız, bizden alınanı geri alacağız” dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Dêrsim İttifakı, Dêrsim’de bulunan Perî (Akpazar) beldesinde 2 Haziran'da gerçekleşecek olan seçim öncesi Paxnig ( Kepek Taşı) mahallesinde  seçim çalışması yürüttü. Perî Belediye Eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebî ile DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dep ( Karakoçan) Belediye Eşbaşkanı Songül Düzgün'den oluşan heyet,  Paxnig mahallesi ve mezrasında seçim çalışmaları yürüttü. Ekin zamanı olmasından kaynaklı heyet, yurttaşlarla bahçe ve bağlarda bir araya gelindi.
 
Perî'li yurttaşlarla bir araya gelen Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, Devletin asimilasyon politikalarını Dêrsim’de yürüttüğünü söyleyerek, “Demokratik kadın özgürlükçü bir paradigmamız var. Bunlara karşı bu felsefeyle belediyelerimizde çalışmalar yürüteceğiz. Peri, bizlerden gasp ile alınan bir belediye. Bu sefer bu konuda iddialıyız bizden alınanı geri alacağız” diye belirti.