Wan Büyükşehir Belediyesi’nde bayramlaşma

img
WAN – Wanlılar ve DEM Partili milletvekilleri, Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'e bayram ziyaretinde bulundu. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan il binasında bir araya gelen yurttaşlar, Pervin Buldan'ında aralarında bulunduğu DEM Parti milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri buradan alkışlar ve zılgıtlarla Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'i ziyaret etti. Ziyaretçileri, belediye binası önünde Eşbaşkanlar Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal karşıladı. 
 
'MÜCADELE EDECEĞİZ'
 
Ziyarette konuşan Wan DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Kürt halkının iradesini tanımayan bir iktidar gerçekliğiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, Kürt halkının kazanımlarını gasp eden zihniyetlere karşı mücadele edeceklerini söyledi. 
 
'BU POLİTİKALARDAN VAZGEÇİN'
 
Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Kürt halkının ağır bir süreçten geçtiğine değinerek, "Partimize, kurumlarımıza karşı birçok saldırı vardı. Bu saldırılara karşı halkımız bir kez daha cevap vererek gerekeni yaptı. Wan halkı 14'te 14 yaparak tüm belediyelerini kayyım gaspının elinden aldı. Bu yenilgiyi hazmedemeyen iktidar kayyım atamaya çalıştı. Ama halkımız yapılacak bu irade gaspına izin vermeyerek kendi iradelerine ve belediyelerine sahip çıktı. Halkımız nasıl ki iradesine sahip çıktıysa bizlerde halkımızla beraber bu onurlu sürecin takipçisi olacağız. Eğer bir sandık kurulmuş ve seçim yapılmışsa herkesin bu seçime saygı duyması gerekiyor. Hiçbir politika Kürt halkını siyasetten uzak tutamaz. Bunun faydası halklara da dokunmayacaktır. İçi boş bir dosya ile Colemêrg Belediyesi'ne kayyım ataması gerçekleştirildi bu sebeple Eşbaşkan Sıddık Akış tutuklandı. 10 yıldır var olan bir dosya bugün gündeme getirildi ve kayyım için gerekçe yapıldı. Temel amaçları Kürt halkının kazanımlarını yok saymak, çalıp çırpmaktır. Mesele kayyım atmak değildir, mesele halka ait olan her şeye yandaşlarına peşkeş çekmek için çaba içine girmektir. Bu sebeple iktidara çağrımız şudur ki: Acilen bu politikalardan vazgeçin, belediye eşbaşkanımızı serbest bırakın ve Colemêrg halkının iradesini kendilerine teslim edin" ifadelerini kullandı. 
 
'NORMALLEŞMEDE KÜRTLERİN PAYINA DÜŞEN ZULÜM'
 
Kürt halkının, iradesini tanımayanlara karşı net tutum sergilediğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise, "İktidar normalleşmeden bahsediyor, ama bu normalleşme her zaman ki gibi Kürtlerin içinde bulunmadığı bir normalleşme. Yine Kürtlerin payına düşen katliam ve zulüm. Her zaman olduğu gibi Kürtlerin iradelerini yok sayma Kürtlerin iradesine bir darbe vurmaktır. En büyük örneği ise Hakkâri’de halkın kendi iradesini seçtikleri Mehmet Sıddık Akkış'a karşı yapılan kirli politika ve Hakkâri halkının iradesi yok sayıldı. Bir kez daha görüyoruz ki Kürt halkına karşı özel bir plan ve program işletiliyor, yapılan bu politikalara karşı hiçbir zaman yenik düşmeyeceğiz" diye konuştu. 
 
'İKTİDARIN POLİTİKALARINI KABUL ETMEYECEĞİZ' 
 
Wan Milletvekilli Pervin Buldan, Kürt halkının iradesine saygı duyamayan, kimliğini, kültürünü yok sayan zihniyetlere karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. Kürt halkının ortak mücadelesinin iktidara güçlü bir cevap olduğunu ifade eden Buldan, "Halkımızın iradesini yok sayan, kimliğini yok sayan bu iktidar nerede karşımıza çıkarsa bizler Kürt halkı olarak orada Dim dik ayakta olacağız. Çünkü biliyoruz ki hiçbir güç halkın iradesi önünde duramaz ve durmayacaktır. Bunun en büyük örneğini Wan’da büyükşehir belediye eşbaşkanımızın hakkı elinden gasp edilmek istenilirken halkın ortaya koyduğu direniş gösterdi. İşte yıllardır bu halkın iradesine kayyım atayan ve atamaya devem eden iktidarın bu politikalarını kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.