DEM Parti Eş Genel Başkanları: Yaralarımızı birlikte saracağız

img
ANKARA - Amed ve Mêrdîn arasında çıkan yangına ilişkin açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları, kriz masası oluşturduklarını belirterek, “Halkımızı asla yalnız bırakmayacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Amed’in Çınar ve Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ilçesinin kırsal mahallerinde meydana gelen yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Yangına çevrede bulunan il ve ilçe belediyelerinin imkanlarıyla müdahale ettikleri belirtilen açıklamada, yangın sonrası ihtiyaçların karşılanması için kriz masasının oluşturulduğu kaydedildi. Bu kapsamda mobil aşevleri, yaşam çadırları ve temel araç gereçlerin bölgeye ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, “Ayrıca yangından ciddi biçimde etkilenen canlılar için belediyelerimiz bünyesindeki veterinerler görevlendirilmiştir. DBP Eş Genel Başkanları, milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, il ve ilçe örgütlerimiz ile kent dinamikleri anında bölgeye hareket etmiş, halkımızla birlikte yangına müdahale etmiş ve halkımızın acılarına ortak olmuştur. Bundan sonraki süreçte de yurttaşların ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması konusunda belediyelerimiz üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir” denildi.
 
MAĞDUR KÖYLÜLER NE DİYOR? 
 
Açıklamada, “Bu felaketi bizatihi yaşayanlar ve köylüler itiraz ederek yıllardır onarımı yapılmayan elektrik tellerinin yangına neden olduğunu ifade etmiştir. Yaşanan bu büyük felaketin sebebinin açığa çıkarılması için derhal gerekli incelemeler başlatılmalı, yangından etkilenen köylülerin zarar ve ziyan tespiti yapılarak karşılanmalıdır. Bunun dışında tüm halkımızı bu yangında zarar gören yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Yangından etkilenen halkımızı asla yalnız bırakmayacağız; acımızı beraber yaşayacak, yaralarımızı birlikte saracağız” ifadelerine yer verildi.