‘Değişimin anahtarı gençlerdir’

img

AGİRÎ- Gençlik buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Agirî milletvekili adayı Zelal Yılmaz, partinin gençlik hareketi olduğunu söyleye “Değişimin anahtarı gençlerdir” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Panos (Patnos) ve Bazid’te (Doğubayazıt) gençlik şöleni düzenlendi. Gençlik şölenine kentin vekil adayları Zelal Yılmaz, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Sırrı Sakık katıldı.

PANOS

Panos’ta kapalı halı sahada gerçekleşen buluşmada yüzlerce genç heyeti karşıladı. Şölen Paris’te katledilen Mir Perwer’in şarkılarıyla başladı. Perwer’in şarkılarının çalınmasıyla birlikte kalabalık “Şehit namırın” sloganları atmaya başladı. Şölen daha sonra kentin Panoslu adayı Zelal Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı. Yılmaz’ın konuşması sık sık “Zelal Meclise” sloganlarıyla kesildi.

Yılmaz, “Bu parti bir gençlik hareketidir. Tüm genç arkadaşlarımın bu bozuk düzeni itirazı var, hepsinin bu sürece verecek bir cevabı var. Bu faşist iktidarın gençler üzerindeki baskısı ve gençler üzerindeki politikaların hepimizin farkındayız. Gençlerin direngenliğini kırmak istiyorlar çünkü gençlerden korkuyorlar ve bunda haklılar. En büyük rakipleri gençlerdir çünkü değişimin anahtarı gençlerdir. Bu iktidar gençlerimizi uyuşturucu bataklığına çekmeye, kültüründen uzaklaştırmaya çalışıyor. Hedef kitleleri gençler. Gençlerimizin ekonomik nedenlerle batıya göç etmek zorunda kalıyorlar ve orada faşist saldırılarda hayatını kaybetti. Gençlerimiz vazgeçmeyecekler çünkü sizler Sema Yüce’nin ve Mazlum Doğan’ın yoldaşlarısınız” ifadelerini kullandı. Yılmaz’ın ardından Sırrı Sakık da kısa bir konuşma yaptı.

Sakık, “ Bu hareket bir gençlik hareketidir. Bu hareket bir kadın hareketidir, bu hareket yoksulların hareketidir ve insanlık hareketidir. Bunun için hep birlikte olacağız 14 Mayıs’ta dört arkadaşımız parlamentoya gideceğiz, sizler gençler bize sahip çıkacaksınız” diye konuştu. Gençlerin sanal medyadan örgütlenmesi ve Yeşil Sol Parti’ye destek vermesi gerektiğini ifade eden Sakık, herkesi 11 Mayıs’taki mitinge davet etti. Şölen konuşmaların ardından halayların çekilmesiyle son buldu.

BAZİD

Bazid’te heyet yüzlerce genç tarafından Yeşil Sol Parti ilçe örgütünün önünde davul ve zurnayla karşılandı. Daha sonra gençler ve heyet seçim irtibat bürosuna doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Oy namustur namus satılmaz” ve “Faşist AKP” sloganları atıldı. Yürüyüşte, “Devrim fırtınalı kişilik ister”, “Saray enkaza halka iktidara götürür”, “Jin jiyan azadî”, “Biji berxwedana zindanan”, “İklimi değil sistemi değiştir” ve “Teslimiyet ihanete direniş zafere götürür” pankartları açıldı.  Daha sonra kalabalık araçlarla Sıla Dügün salonuna geldi. Salon girişinde vekiller havai fişeklerle ve meşalelerle karşılandı.  Halaylarla başlayan şölen gençlerin coşkusuna yansıttı. Gençlerin halaylarının ardından şölen devrim şehitlerine saygı duruşuyla başladı. Sakık kısa bir konuşma yaptı.

Sakık, “Sürekli gençleri kameralarla taciz ediyorlar. Saygılı olun siz bu halkın vergileriyle maaş alıyorsunuz. İnşallah dördümüz mazbatamızı alacağız ve meclise gideceğiz. Biz mazlum bir halkın çocuklarıyız, kavga yok dövüş yok isteklerimizi dile getiriyoruz. Hem burada hem de mecliste dile getireceğiz” diye konuştu. Şölen Sakık’ın konuşmasının ardından çekilen halaylarla son buldu.