DEM coşkusu kent kent yayılıyor

img

HABER MERKEZİ – DEM Parti’nin kent kent, sokak sokak açtığı seçim bürolarına halkın yoğun ilgisi yer yer mitinglere dönüşüyor. Kent merkezinde düzenlenen yürüyüşlere binlerce kişi katılırken, halk belediyeciliğin önemi vurgulandı. 

 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) il ve ilçelerde açtığı seçim büroları, yer yer mitinglere dönüştü. Dêrsim’de yapılan büro açılışına kent milletvekili Ayten Kordu ve Dersim belediyesi eş başkan adayları Birsen Orhan ile Cevdet Konak katıldı. Kitle, Turişmek Mahallesi’nden büro açılışının gerçekleştiği Çarşı’ya doğru araç konvoyu ile hareket etti. DEM Parti bayrakları ve “DEM Dema me ye” sloganlarının yükseldiği konvoy büyük bir coşkuyla kent merkezine ulaştı. Daha sonrasında ise seçim bürosuna doğru yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında, “Jin jiyan azadî” ve “Biji berxwedana gelê Kurd” sloganları atıldı.
 
 
“Wurza Dem ame” şiarıyla açılışı gerçekleşen seçim bürosu önünde halk, Kirmançki kilamlar ile halaya durdu. Açılış etkinliğinde Dêrsim İttifakı bileşenleri ve belediye başkan adayları kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Tüm Dêrsimlileri, Dêrsim İttifakı etrafında buluşmaya davet eden DEM Parti İl eşbaşkanları “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi.
 
KORDU: KENTİMİZİ YÖNETECEĞİZ
 
DEM Parti milletvekili Ayten Kordu, “Bütün Dêrsim halkımın vekili olarak çalışmaya devam ediyoruz. Önemli bir süreçteyiz. Faşizm her tarafı sarmış durumda. Her tarafta uyuşturucu yaygınlaştırıldı. Sömürge madenciliği var. Buna izin vermeyeceğiz. Yerel yönetimlerde demokratik ekolojik, kadın özgürlükçü belediyelerle kentlerimizi yöneteceğiz” dedi. “Hep birlikte belediyemizi alacağız, hep birlikte kazanacağız” diyen Kordu, “Dêrsim’de bulunan her arkadaşımızın bu süreçte alanda, mahallede, köyde çalışmaya çağırıyoruz. Kentimizi demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmamızla yöneteceğiz” diye belirtti. 
 
Kordu’nun konuşması sık sık “Dersim faşizme mezar olacak” sloganları ile kesildi. 
 
‘YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA KADAR’
 
Belediye eşbaşkan adayı Birsen Orhan, Şair Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirini okudu. Orhan, “Denizlerin,  Mahirlerin, İbrahimlerin, Mazlumların yoldaşları merhaba. Sakinelerin, Aysellerin, Edibelerin, Nurhayatların, kadın yoldaşları merhaba. 90 gündür açlık grevinde olan hak ve irade gaspına karşı direnen tüm tutsaklara selam” diyerek, sözlerine başladı.
 
‘HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN’
 
Seçim bürosunun kapılarının “özgürlüğe ve kardeşliğe” açılması temennisinde bulunan Orhan, “Dêrsim hem dört dağ içinde hem de çok dert içinde. Bizler bu yaraları sarmak için buradayız. Kadın iradesiyle yerel demokrasiyle kentimizi yöneteceğiz. Dêrsim için DEM vakti. Bizler Dêrsimi devrimci yurtsever ahlakla ve akılla yöneteceğiz. Hızır yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.
 
‘ALEVİ KENT HAFIZASINI AÇIĞA ÇIKARMAK İSTİYORUZ’
 
Sonrasında konuşan eşbaşkan adayı Cevdet Konak ise, DEM Parti’nin yerel yönetim deneyimine dikkati çekti. Kentteki güncel sorunlara vurgu yapan Konak, "Her mahallemizin sorunlarını komisyonlarımızda tartışarak, kısa, orta ve uzun vadede çözeceğiz. Dêrsim belediyesinin bütçesi halka açık olacaktır. Birlikte çözeceğiz. Burası en büyük Kızılbaş Kürt kentidir. Alevi kent hafızasını açığa çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.
 
 
Konuşmaların ardından seçim bürosu, Barış Anneleri’nin kestiği kurdele ile açıldı. Zılgıtlarla büroya giriş yapan partililer, yeniden halaylara durdu.
 
ÇEWLÎG
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Cewlîg İnönü caddesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanları, eski milletvekili Erdal Aydemir, kent milletvekili Ömer Faruk Hülakü ve Cewlîg Belediyesi Eşbaşkan adayları Aydın Bürçün ile Çiçek Ariç’in yanı sıra birçok yurttaş katıldı. Açılışta sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atıldı.
 
Açılışta konuşan milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Kürt özgürlük mücadelesinin yerelden başladığını dile getirdi. Çewlîg’i halkla birlikte yönetmeye geldiklerinin altını çizen Hülakü, “Çewlîg deprem bölgesi ve biz Ankara’dan talimat alıp yaşamak istemiyoruz, kendi kendimizi yönetmek için buradayız” dedi. 
 
‘GENÇLER KENDİ TOPRAKLARINDA YAŞAYACAK’
 
Belediye Eşbaşkan adayı Çiçek Ariç ise, Çewlîg Belediyesinin kapılarını halka açacaklarını söyledi. Ariç, “O dört duvar sadece gidip fatura ödeyeceğiniz bir yer değil, bütün Çewlîg halkına açık olacak. Biz size şunu diyoruz; Çewlîg’in yüzünü ve rengini değiştireceğiz. Çewlîg ekolojik bir kent olacak.  Gençlerimiz kendi topraklarında kendi dilleri, kültürleri ile yaşayacak. Biz bunun sözünü veriyoruz” dedi. 
 
‘UMUTLARIMIZ ÇALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ’
 
Eşbaşkan Aydın Bürçün da, konuşmasına cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkati çekerek, başladı. 31 Mart seçimlerini Çewlîg halkının dört gözle beklediğini dile getiren Bürçün, şöyle devam etti: “Halkımıza sözümüz olacak geçmiş dönemlerde iktidar partisinin yaptığı talan, rant ve bütün yolsuzluklarının fotoğraflarını çekip halkımızın görebileceği şekilde Belediyeye asacağız. DEM Parti olarak halkın ve umudun partisiyiz. Aldığımız bütün kararlarda halkımızın düşüncesini alıp hayata geçireceğiz. Bizim umutlarımızı bir daha çalmalarına asla izin vermeyeceğiz.” 
 
Konuşmaların ardından büro açılışı zılgıtlarla gerçekleştirildi. 
 
RIHA
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Riha İl Örgütü, belediye eşbaşkan adaylarıyla kentte bulunan basın emekçileriyle bir araya geldi. Yapılan basın toplantısına DEM Parti Riha İl Eşbaşkanları, il ve ilçe belediye eşbaşkan adayları ve kentte bulunan sivil toplum örgütleri ile insan hakları savunucuları katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, “Tüm kazanımlarımız ve projelerimizle burada olmaya devam edeceğiz. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz” dedi. Ardından konuşan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, “Halkın malını halka geri vereceğimiz bir belediyecilik yapacağız” diye konuştu. 
 
HALKÇI BELEDİYECİLİK
 
Yerelde kurumsallaştırılmaya çalışılan tek devlet, tek kişi siyasetine karşı çoğulcu bir belediyecilik yapacaklarını dile getiren Riha Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülşen Özer, iktidar partinin imar ve kent politikalarını eleştirerek, betonlaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Özer, “Urfa’da bir meydan yok, betondan bir kente dönüşmüş durumda. İl ve ilçe belediye eşbaşkanlarımızla bu şehri nasıl güzel ve yaşanılır bir hale getireceğimizi konuşacağız. Urfa’yı bir su ve tarım kenti projelerimizi de bunun üzerine kuracağız. Halkçı bir belediyecilikle halkımızı da içerisine katarak bu şehri bir cennete çevireceğiz. Başkan adaylarımızın hepsiyle aynı yolu paylaşarak yürüyeceğiz” diye belirtti. 
 
ERKMEN: HALKLA BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ
 
Mevcut belediyecilik anlayışlarını eleştiren Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Celaledin Erkmen, bu anlayışlarla belediyelerin yerelden koparılarak merkezden yönetilmeye çalışıldığını hatırlattı. “Arkadaşlarımızla birlikte bizi destekleyen bizi başkan olarak görmek isteyen halkımızın taleplerine cevap olmaya çalışacağız” diyen Erken, yapacakları belediyeciliği şöyle tanımladı: “Bizi yöneten otoriter, tekçi anlayışın sağlığa, ekonomiye, eğitime, sosyal yaşama bakış açısı neyse yerel yönetimlere de bakış açısı farklı değil. Merkezi otoriteye bağlı kişinin 2 dudağı arasından çıkanı esas alan yerel yönetim şekli. Bizim bakış açımız ise adem-i merkeziyetçiliğin güçlendirilmesi, yerelden yönetimin güçlendirilmesidir. Bunu sadece belediye başkanları ile değil orada bulunan tüm sivil toplum örgütleriyle ortaklaşarak, ortak karara dönüştürerek hizmete dönüştürülmesidir. Dolayısıyla muhtarlar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri bu memleketin yönetiminde birinci dereceden söz sahibi olacak. Biz bu görevi halkımızla birlikte yürüteceğiz. Kendimizi asla duvarların arkasına, kapıların arkasına gizlemeyeceğiz. Seçim döneminde neredeysek seçim sonrası da orada olacağız. Kendini bu halktan saklayan anlayış bu halkı yönetmeye talip olmamalıdır. Biz açık ve net tüm kaynaklarımızla bu halkın yararına en güzel şekilde kullanma sözü veriyoruz. Biz buradaki rantı birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Birilerinin şirketini zengin etmek için kullanmayacağız. Bu muslukları biz halka akıtacağız.” 
 
Toplantı, soru cevaplar ardından sona erdi. 
 
MÛŞ 
 
DEM Parti Mûş’ta ilk seçim bürosunun açılışı ve adaylar için karşılama programı düzenledi. Mûş’un Kop (Bulanık)  ilçe çıkışında bulunan üç yolda yüzlerce yurttaş bir araya geldi.  Burada şarkılar eşliğinde halaya duran halk, eşbaşkan adaylarını karşıladı.  Konvoy şeklinde büronun açılacağı İstasyon Caddesi’ne doğru yola koyulan kitle, yol boyunca korna çalarak, coşkularını yükseltti. Yol boyunca çevredeki yurttaşların yoğun ilgisi ve coşkusu dikkat çekti. 
 
Konuşmalar öncesi kitle büyük bir coşku, zılgıt, alkış ve sloganlarla büro önünde halay çekti. Yediden yetmişe her kesimden yurttaşların katılım sağladığı aday tanıtımı ve büro açılışı Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı. İl ve ilçe eşbaşkan adayları tek tek tanıtıldı. Ardından ilk olarak DEM Parti Mûş belediye eşbaşkan adayı Tuba Sayılgan konuştu.
 
‘HALKIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ’
 
Sayılgan, “31 Mart’ta hep birlikte başaracağız. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere hep birlikte birbirimize sahip çıkacağız. Büyük bir mücadele ile başaracağız” dedi. 
 
Mûş Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Söylemez de “Özgür bir yaşam için bir araya geldik. Tek bir amacımız var halkımıza ilaç olmak. Halkımızın verdiği güveni asla boşa çıkarmayacağız. Bu göreve layık olmaya çalışacağız. Mûş’u daha güzel bir şehir haline getirmek için çalışacağız.  Bu yolda bize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu yolda sizlerle yürümek bizim için büyük bir onurdur” diye belirtti. 
 
DEM Parti bayraklarıyla donatılan büro, kadınların zılgıtları eşliğinde açıldı. 
 
ANKARA
 
DEM Parti Mamak Belediyesi Eşbaşkanları aday tanıtım etkinliği düzenlendi. DEM Parti Mamak İlçe Örgütü binası önünde yapılan etkinlikte, seçim startı verildi. Etkinliğe DEM Parti İl ve ilçe örgütü yöneticileri ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
 
Açılış konuşmasını yapan DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kartal, Ankara, seçimlerin kendileri açısındaki önemine dikkati çekerek, tutsak bulunan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak’ı selamladı. Ardından Mamak Belediyesi Eşbaşkan adayları Elif Kaya ile Mustafa Uğur Akkaya ise seçimlerin önemine dair birer kısa konuşma gerçekleştirdi. 
Etkinlik halaylar eşliğinde devam etti. 

AGİRÎ

DEM Parti Agirî belediye Eşbaşkan Adayları Hazal Aras, Mehmet Akkuş ile beraberindeki heyet seçim çalışmaları kapsamında kentte bir dizi ziyaretleri gerçekleştirdi. Agirî’deki bugün gerçekleşen ehliyet sınavı direksiyon sınavına giren adayları ziyaret eden eşbaşkanlar daha sonra, DEM Parti seçim bürosunda düzenlenen dengbêj etikliğine katıldı. Eşbaşkanlar daha sonra Fırat Mahallesinde bulunan esnafları ziyaret etti. Eşbaşkanların  son durağı ise, kent meydanında kurulan Cumartesi Pazarı esnaf ziyareti oldu.

Büyük bir ilgi ile karşılanan eşbaşkan adayları halkın sorunların dileyerek not etti. Eşbaşkanlar, Agirî’nin yaşanabilir bir kent olması için ellerinden geleceklerini yapacaklarını altını çizerek, birlikte kazanacaklarının mesajını verdi. 

COLEMÊRG

DEM Parti Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Düzenlenen coşkulu etkinliğe, DEM Parti Colemêrg milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez, DEM Parti ve DBP Colemêrg il, ilçe örgütleri, belediye eşbaşkanları ve Barış Annelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. İlçenin Biyardir (Narlı) köyünde yüzlerce kişi adaylarını halaylar ve coşkuyla saatler öncesinden bekleyişe koyuldu. Burada karşılanan Çelê Belediye Eşbaşkan adayları Hividar Ertunç ve Arafat Çetinkaya onlarca araçlık konvoyla ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Konvoy içerisinde bulunan yüzlerce kişi ilçe belediyesi Eşbaşkanları ve partili heyetle seçim bürosunun bulunduğu noktaya kadar, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana Çelê” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüdü. 

‘ZAFER ŞİMDİDEN BİZİMDİR’

Çelê’nin, “Burası Kurdistan’dır” diyenlerin yeri ve yaşam alanı olduğunu belirten DEM Parti’li Onur Düşünmez, Çelê’nin, Kürtçeyi konuşamayanların, hırsızlık ve talancı zihniyetlerin yeri olmadığını vurguladı. Düşünme, “31 Mart’ta kimseye baş eğmediğimiz göstereceğiz. Nasıl ki,  Seyit Rıza, Şêx Said, Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş baş eğmedi, bizler de her zaman burada olarak duruşumuzu göstereceğiz. Burası Askerlerin değil halkın yeridir. Halk gelip, belediyelerini de alarak iradelerini temsil edecek. Çelê halkı bu duruşuyla gerekli cevabı vermiştir ve zafer bizimdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Barış Anneleri öncülüğünde barışın temsili olan beyaz renkteki kurdele kesilerek seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış çekilen, “Şêxanî” halaylarıyla son buldu.

ELIH

DEM Parti Êlih İl Örgütü tarafından merkezi seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Gap Mahallesinde bulunan seçim bürosu büyük bir coşku ve yoğun katılım ile açılışı gerçekleşti. Açılışa DEM Parti Milletvekilleri Ömer Öcalan, Zeynep Oduncu, TJA, Barış Anneleri Meclisi, belediye eşbaşkan adayları Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan büro açılışında ilk olarak eşbaşkan adayı Gülistan Sönük konuştu.

Kürt halkının basık ve zulüm ile karşı karşıya kaldığını belirten Sönük, “Kürt gençleri apolize edip gerçeklerinden uzaklaştırmak istiyorlar. Fuhuş ve uyuşturucu ile gençleri partiden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.  Bu halkı tecrit altında tutup ölüm ile karşı karşıya bırakmak istiyorlar. Kadını köle gören bir devlet aklı var. Kürt kadını şahsından Kürt halkını boğmak istiyorlar. Buna karşın kentimizi de kendimizi de koruyacağız ve tüm kirli politikalarını boşa çıkaracağız” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Diğer eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün ise barış ikliminin sağlanması gerektiğini belirterek, “Bu barış ikliminde halklar kazanacak.  Bizler seçim partisi değiliz dediğimizde ağırlaştırılmış tecritten konuşmak istiyoruz. Ortadoğu da birilerin planı var. İmralı Adası’nda bu işi çözebilecek güç var. Tecridin derhal sona ermesi gerekiyor. Birlik olmamız lazım. Gülistan yoldaşın öncülüğünde beraber tekrar bu halkı bu psikolojiden kurtarıp coşkulu bir hale getirmek için işe koyulma sözü veriyoruz. Biz başaramadığımızda halkımız bizden hesabı soracak. Birlik için çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” şiarıyla 1 Şubat’ta başlatılan Özgürlük Yürüyüşü’ne dikkat çekti. Oduncu,  “Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle yürüdük. Biliyorsunuz ki Abdullah Öcalan ile 2015 yılında bir görüşme sağlandı. O dönemde ne insan kanı döküldü ne de savaş oldu. Şimdi de yeniden bir görüşme sağlanmalı. Kürt halk Önderinin üzerindeki tecrit kaldırılmalı ve bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı. Özgürlük yolundaki mücadelemiz çözüme ulaşana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Riha Milletvekilli Ömer Öcalan ise AKP-MHP-HÜDA-PAR ortaklığına değinerek, “Bu kentte Kürt halkını katledenler  gelip bu halktan oy istiyor. Bugün Gazeteci Cengiz Altun’un ölüm yıl dönümü. Bu kentte insanlar sokak ortasında öldürüldü. Gazeteciler katledildi.  Milletvekilli katledildi. Siyasetçi katledildi. Bu halkın çocukları katledildi. Bunu yapanlar şimdi gelip, dil, din siyaseti yapıyorlar. Bu halkın bunlara vereceği cevap nettir. Biz sizi tanıyoruz. Sizin kim olduğunuzu biliyoruz” dedi.

Konuşmalar ardından büro açılışı yapıldı. Büro açılışı ardından Êlih halkı “Bê serok jiyan nabe” , “Bijî serok Apo” ,”Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana zîndanan” sloganları eşliğinde halaya durdu.

AMED

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde de DEM Parti Rezan Belediye eşbaşkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Selahattin Eyyubi Caddesi üzerinde dükkan dükkan gezen eşbaşkan adayları, halkın sorunlarını dinledi. Mahallede büyük bir coşku ile karşılanan belediye eşbaşkan adayları, semt pazarında da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kayyımlara karşı tepkisini dile getiren yurttaşlara, DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, kayyımların yarattığı talanın önüne geçerek, halkla birlikte 31 Mart’tan sonra belediyelerini yöneteceklerinin sözünü verdi. 

Diğer başlıklar

26/07/2024
22:19 Kayyım nöbetleri: Toplumsal direniş olmazsa bu ateş herkesin evine düşecek
21:20 Festivalde çocuk etkinliği ve tiyatro gösterimi
21:17 Bolu F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar zehirlendi
21:14 TJA’nın okuma etkinlikleri sürüyor
21:07 Ataşehir’de halk buluşması: İmralı’da büyük bir direniş var
20:24 BM Türkiye’den İmralı’daki tecridin kaldırılmasını istedi
20:04 Ege Denizi’nde 4.5 büyüklüğünde deprem
20:00 DEM Partili Özperçin tahliye edildi
19:39 DEDAŞ protestosunda yüzde 96 engelli yurttaş darp edildi
19:34 Suruç'ta katledilen Özkan’ın annesi defnedildi
19:28 İntihar eden işçi Yavuz için mücadeleyi büyütme çağrısı
19:18 Gabar’da kesilen ağaçları taşıyan TIR şarampole yuvarlandı
18:59 Mezopotamya Ajansı’na erişim engeli
17:51 DEM Parti MYK üyesi Birol cezaevine götürüldü
17:37 Hatay’da Befesa işçileri greve çıktı
17:33 'Dilimiz, asimilasyon ve biz' paneli: Anadilde konuşmalıyız
17:19 DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı
17:11 Irkçı yazılama kaldırıldı, 'Pêşî Peya' yeniden yazıldı
17:10 İzmir'de orman yangını
17:07 57 vekilden Adalet Bakanı’na 'tecavüz' soruları
16:20 Tutsak yakınlarından uluslararası kurumlara 'sorumluluk alın' çağrısı
16:03 Mutlu: Aleviler asimilasyona karşı mücadele vermeli
14:27 31 yıllık tutsak köyünde coşkuyla karşılandı
14:18 Marmara cezaevlerinde 2 bin 916 hak ihlali
13:33 İzBB'ye çağrı: Emekçileri enflasyona ezdirmeyin
13:27 Şii lider Necefi: Türkiye'nin operasyonlarını reddediyoruz
13:14 Gece boyunca 15 köy bombalandı
12:37 DEM Parti ve TJA heyeti, Hewlêr’de kadınlarla buluştu
12:35 9 gündür kayıp olan kadının şüpheli ölümü
12:11 Nobel ödüllü isimlerden 'Abdullah Öcalan' mektubu
11:37 Türkiye’den Berwarî Bala’da kimlik kontrolü!
11:15 Abdullah Öcalan'ın ailesinden görüşme başvurusu
11:11 Paris Olimpiyatları öncesi demiryoluna saldırı
10:56 SOHR: Türkiye 400 paralı askeri Suriye'den Federe Kurdistan’a taşıdı
10:35 Seçim öncesi tutuklanan 6 siyasetçi tahliye edildi
10:20 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı
09:32 'Pêşî Peya'yı silip ırkçı yazılama yaptılar
09:25 Yeni vergi teklifinin 18 maddesi Meclis'ten geçti
09:21 Çıplak arama dayatılan tutsak anneler: Bu yaşımıza kadar böyle bir şey görmedik
09:10 İmralı 13 yıldır avukatlara yasak: Sonucu toplumsal mücadele belirleyecek
09:08 İklim krizi dünyayı yok oluşa götürüyor
09:07 Siyaset bilimci İnsel: Savaşın ülkeye bir getirisi yok
09:05 2 yıl ömür biçilen tutsak tahliye edilmiyor
09:03 Av. Ergül: Türkiye 'disiplin cezaları' sorularını yanıtlamadı
09:01 Ekolojistlere '28 Temmuz'da Şirnex'te buluşalım' çağrısı
09:00 Gazeteci Oremar: Saldırılardaki bir başka hedef yeraltı kaynakları
09:00 26 TEMMUZ 2024 GÜNDEMİ
25/07/2024
23:14 Münih’teki hayvan hakları savunucuları: Kanlı yasayı derhal geri çekin
23:06 DEM Parti: Kürtlere karşı nefret ve ırkçılık suçu işlemekten vazgeçin
22:23 Hayvan hakları aktivistleri: Gelin beraber ses çıkaralım
22:13 Kayyım nöbetinde KDP’ye ‘ihanet çizginden vazgeç’ çağrısı
21:59 Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 6 kişi gözaltına alındı
21:25 Hatimoğulları: Barış ve adalet için il il, ilçe ilçe gezeceğiz
20:49 DEM Parti'den Gülsever ve Toktaş hakkında suç duyurusu
20:18 Mêrdîn’de arazi kavgası: 2 ölü
20:13 Wan'da gözaltına alınanlar serbest
20:04 Uçar: 2’nci yüzyılın savaş yüzyılı olmasına izin vermeyeceğiz
20:04 Festivalde irade gaspına karşı yürüyüş
19:47 Ahmet Zenger, 31 yılın ardından tahliye edildi
19:05 Çêwlîg’de özel savaş politikalarına tepki gösterildi
18:36 Munzur festivalinde ‘Horasan’dan Dêrsim’e, Dêrsim’den Horasana’ paneli
18:17 Halayda olmayanlar da tutuklandı: Talimat verilmiş!
17:21 Gazeteci Karakoç’un Almanya’ya iade talebi 7 Ağustos’ta açıklanacak
17:07 DEM Parti ve HDP’den Hewler’e ziyaret
16:30 'Kayyım Türkiye halklarının iradesini gasp etme girişimidir'
16:29 Wêranşar Kent Konseyi kuruluyor
16:05 Elektrik kaçağı soruşturmasında İZSU müdürü gözaltına alındı
15:45 Halay çeken 9 genç tutuklandı
15:34 İran rejimi Kürt tutsağı idam etti
15:30 Hatimoğulları Gürbulak Sınır Kapısı’nda konuştu: Amaçları halkı yoksullaştırmak
14:01 Milletvekilleri Dışişleri Komisyon toplantısından çıkarıldı
13:59 'Taşımalı asker' görüntüsü paylaşan gazeteciye soruşturma
13:50 Depremzedelerin kaldığı konteynerlerde yangın
13:24 Kaya: Amed'de kayyım çetesi devrede
13:13 AYM'den polis saldırısında yaralanan vekil için ihlal kararı
13:10 Putin ve Esad Moskova’da görüştü
13:06 Mersin’de erkek şiddeti: 3 ölü
13:02 Belediyelere ‘borcunuzu ödeyin’ bildirimi
12:01 AYM'den 3 ayda 529 ihlal kararı
12:00 'Kadın Stratejik Plan Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
11:51 İstanbul'da toplu ulaşıma zam
11:45 Avukatlar İmralı'ya gitmek için başvurdu
11:39 8 gazeteciye cezanın gerekçesi: Algı oluşturma!
11:33 Wan’da ‘Stratejik Plan Çalıştayı’ başladı: Halk başardı, sıra bizde
11:24 FMF hastası tutsağın eşi: Böbreklerini kaybedebilir
11:18 22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı
10:43 Kayyım vergi borcuna karşılık parkı devretmiş
10:12 Çewlîg'deki saldırıda ölü sayısı 4'e çıktı
10:00 Amedliler saldırılara tepkili: KDP'nin tutumu Kürtlere kaybettiriyor
09:52 Hayvan hakları aktivistleri serbest
09:46 Muğla'da bir kadın katledildi
09:41 Müdür değişti baskılar arttı
09:34 Jîn Art'ta yeni dönem: Kayıtlar başladı, Ağustos takvimi belli oldu
09:24 Yönetmen ve kameraman serbest: Gözaltı gerekçesi Demirtaş tişörtü
09:09 İmralı tecridi 41’inci ayında: 574 başvuru yanıtsız
09:07 Tecride karşı yeni eylem planı
09:02 Baro orman kıyımına karşı bakanlığa dava açacak
09:01 Temelli: Savaşta ısrar edilirse sofradaki çeyrek ekmek de kalmayacak
09:00 25 TEMMUZ 2024 GÜNDEMİ
24/07/2024
23:29 Yönetmen Leventoğlu ve kameraman Altürk’ten haber alınamıyor
22:10 Kayyım nöbetinde iktidara ‘belediyeyi kazananlara ver’ çağrısı
21:51 Cisim patlaması sonucu yaşamını yitiren Düzen, defnedildi
21:35 Dep’teki yangın kontrol altına alındı
21:29 Hayvan hakları eyleminde 4 gözaltı
19:44 Denizli D Tipi Cezaevi'nde zehirlenme: Ailelere bilgi verilmiyor
19:07 DEM Partili Bozan’a Meclis’te yumruklu saldırı
18:47 2 kişiyi öldüren Zazaoğlu’nun babası 8 ay önce tedavisi için başvuruda bulunmuş
18:08 Özel savaş politikaları: Fuhuş ve madde bağımlılığı arttı
18:01 Halay çeken gençlerin emniyet ifadeleri alındı
16:44 CHP’den Erdoğan’a: Kaybetmeye mecbursun
16:31 Ankara'da ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı
16:10 Efrîn'de gasp edilen evini isteyen kişi kaçırıldı
15:47 DEM Partili Özperçin’in tutukluluğuna itiraz
15:40 Çewlîg'de saldırı: 2 ölü, 7 yaralı
15:38 İYİ Parti'den istifalar sürüyor
15:18 Pasûr'da maden protestosu
14:28 İzmir'de belediye memurları iş bıraktı
14:11 Bakırhan’ın annesi toprağa verildi
13:30 'Vergide adalet' eylemi 20'nci haftasında
13:25 Erdoğan: Bakanlık belediye borçlarının tahsiline başlayacak
12:16 Ahtamar Adası’nda yavru martı ölümleri
12:14 İran'da tutsak Kürt gazeteciye idam cezası
12:05 Bozan yargı kararlarını sıraladı: ‘Bijî Serok Apo' suç değil
11:51 Gever’de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti
11:19 DEM Parti: İletişim Başkanlığı Goebbels rolünü tam gaz sürdürmekte
10:58 Savaş uçaklarının bombaladığı bölgede yangın çıktı
10:52 Nepal'de uçak düştü: 18 ölü
10:21 'Halkın özgürlüğü için siyaset yapacağım' diyen tutsağın tahliyesine 3'üncü engel
10:07 Gazeteci Karakoç için 'özgürlük' çağrısı
09:53 İzmir'de şüpheli kadın ölümü
09:31 22. Munzur Festivali yarın başlıyor
09:29 Av. Erol: Tecride karşı mücadele çözümde ısrar mücadelesidir
09:25 Hatip Dicle: Çözüm 1921 Anayasası’nın güncellenmesi
09:19 Êlih kayyımı 16 bin Aziz Sancar kitabı almış
09:14 Birbirlerine el ve ayak olan 3 tutsak
09:13 Halay çeken gençlere gözaltında 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı dinletildi
09:08 Ekoloji Birliği'nden 28 Temmuz çağrısı: Şirnex'te buluşalım
09:03 Selin vurduğu mahalleler dayanışma bekliyor
09:02 24 Temmuz: Basın özgürlüğü uçurumun kenarında
09:01 Gazeteci Köylüoğlu: KDP Kurdistan'ın statüsünü tehlikeye soktu
09:00 24 TEMMUZ 2024 GÜNDEMİ
08:33 Belgelendirme Merkezi: 300 çete Kurdistan’a gönderildi
00:39 'Öldürme’ yasasına tepki: Sokağın gücünü göstermesi gerektiği bir sürece girdik
23/07/2024
22:57 Hayvanları ‘öldürme’ yasası komisyondan geçti
21:38 Kayyım nöbeti 42’nci gününde: Kurdistan’ı görün
20:43 İntihar eden işçiyi LC Waikiki önünde andılar
20:38 'Öldürme' yasası protesto edildi: AKP elini hayvanlardan çek
19:47 TJA’dan Silopiya’da okuma etkinliği
19:45 ‘Ulusal birlik ruhuyla kenetlenmeye çağırıyoruz’
19:32 Amed’de kadınlar özel savaş politikalarını konuştu